Нідерландські слідчі визнали обміняного бойовика Цемаха підозрюваним у справі МН-17

Дата: 11 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

Нідерландські слідчі, які розслідують справу збиття боїнга МН-17, перекваліфікували Володимира Цемаха зі свідка на підозрюваного. 

Про це повідомляє DW.

За словами депутатки Європарламенту від Нідерландів Каті Пірі, інформація, яка допомогла перекваліфікувати Цемаха, з’явилась у слідчих тільки влітку. Водночас депутатка наголошує, що передання затриманого на початку року бойовика – доказ провини Росії в трагедії МН-17. Однак після того, як Україна занесла його до списку обміну, слідчі не сподіваються більше побачити Цемаха в суді. 

“Зрозуміло, що ми можемо попросити Росію надати його для допиту. Але ми не настільки наївні. Якби Москва хотіла, щоб його можна було викликати на допит, вона б так не наголошувала на необхідності його видачі. Тому я боюся, що Цемах більше ніколи не з’явиться в суді як свідок”, – сказала Пірі. 

Відомо, що Володимира Цемаха українські силовики затримали на початку липня поточного року на непідконтрольній території Донеччини. Вже тоді з’явилась інформація, що чоловік може фігурувати в справі збиття боїнга MH-17. 

На початку вересня Київський апеляційний суд звільнив чоловіка з-під арешту, а згодом Україна передала його разом з іншими 34 ув’язненими в межах обміну з Росією. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter