Суд звільнив з-під варти бойовика “ДНР” Володимира Цемаха: чому це важливо?

Дата: 05 Вересня 2019
A+ A- Підписатися

Київський апеляційний суд звільнив з-під арешту проросійського бойовика “ДНР” Володимира Цемаха.

Про це повідомляє “Радіо Свобода”. 

Цемаха звільнили під особисте зобов’язання. Наступні 60 діб чоловік має прибувати на виклики до слідчого, суду та прокурора, не виїздити з населеного пункту, у якому він проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду; повідомляти про зміну місця проживання та роботи. Водночас Цемах не носитиме електронного браслета. 

Прокурори просили суд залишити бойовика під арештом, адже, за їхніми словами, є небезпека його втечі. Прокурор Олег Пересада повідомив, що Цемах повернеться на непідконтрольну Україні територію Донбасу за місцем реєстрації. 

Відомо, що Володимира Цемаха українські силовики затримали на початку липня поточного року на непідконтрольній території Донеччини. Вже тоді з’явилась інформація, що чоловік може фігурувати у справі збиття боїнга MH-17.

У серпні стало відомо, що Росія нібито вимагає видати їй Цемаха в межах великого обміну. Медіа повідомляли тоді, що саме через питання звільнення бойовика гальмується весь процес перемовин. Засновник видання Bellingcat, яке розслідує катастрофу МН-17,  Еліот Гіґґінс у своєму твітері тоді написав, що видавання Цемаха РФ загрожуватиме подальшому розгляду справи. 

Згодом слідчі з Нідерландів просили українську владу допитати чоловіка.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter