Цемаха оголосили в розшук

Дата: 03 Грудня 2019
A+ A- Підписатися

Бойовика “ДНР” та фігуранта справи про збиття малайзійського “боїнга” рейсу МН-17 Володимира Цемаха оголосили в розшук.

Про це повідомляє МВС.

Цемаха занесли до списку розшукуваних осіб за підозрою в участі в терористичній групі і вчиненні терористичного акту, що призвів до загибелі людей. Правоохоронці вказали, що бойовика розшукують як особу, яка переховується від слідства. Датою його зникнення вказали 23 вересня 2019 року.

Нагадаємо, що Володимира Цемаха українські силовики затримали на початку липня поточного року на непідконтрольній території Донеччини. Вже тоді з’явилась інформація, що чоловік може фігурувати в справі збиття “боїнга” MH-17. 

Україна передала Цемаха разом з іншими 34 ув’язненими в межах обміну з Росією. Згодом стало відомо, що нідерландські слідчі, які розслідують справу збиття “боїнга”, перекваліфікували Володимира Цемаха зі свідка на підозрюваного. 

Відомо, що одразу після звільнення Цемах повернувся на окуповану територію Донецької області, в місто Сніжне. Незадовго до цього, коли Київський апеляційний суд звільнив чоловіка з-під арешту, його зобов’язали наступні 60 діб прибувати на виклики до слідчого, суду та прокурора, не виїздити з населеного пункту, у якому він проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду, а також повідомляти про зміну місця проживання та роботи.

У листопаді Цемах розповів, що готовий свідчити нідерландським слідчім тільки на території Донбасу. Нещодавно нідерландські слідчі звинуватили Росію у свідомій відмові видати бойовика.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter