#World4Mariupol: у світі масово записують відео із закликами врятувати захисників “Азовсталі”

Дата: 16 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Акція #World4Mariupol, у межах якої люди зі всього світу висловлюють слова вдячності та підтримки українським військовим на “Азовсталі” в Маріуполі, лише за два дні після старту зібрала відео від 115 міст зі всіх континентів.

Їх можна переглянути на сайті організаторів акції – громадської ініціативи Save Mariupol.

Джерело: World4Mariupol – Copyright © Mariczka Ruban

“Ідея акції #World4Mariupol зародилася завдяки спільному бажанню тисяч людей висловити свою підтримку та захоплення Сталевим Воїнам, які надлюдськими зусиллями продовжують нас захищати в найскладніших умовах! Просте послання від Людей до Людей – “Ви стоїте за нас, а ми стоїмо за вас!” – написала на своїй сторінці у фейсбуку одна з організаторок Ніно Даменія.

Станом на 16 травня звернення вже опублікували 115 міст з України, Норвегії, Ірландії, США, Канади, Німеччини, Італії, Болгарії, Польщі, Великої Британії, Австрії, Швеції, Кіпру, Швейцарії, Бразилії, Португалії, Панами, Туреччини, Ісландії, Австралії, Сінгапуру, Франції, Угорщини, Нідерландів, Бельгії, Карибських Островів, В’єтнаму, Намібії, Румунії, Хорватії, Фінляндії, ОАЕ, Люксембургу, Мальти, Литви, а також співробітники станції “Академік Вернадський” в Антарктиді.

World4Mariupol-map Copyright © www.savemariupol. info

Закликав весь світ долучатися до ініціативи #World4Mariupol заступник виконавчого директора Міжнародного валютного фонду Владислав Рашкован.

“Україна воює не тільки за свою незалежність – ми захищаємо цінності, які поділяє цивілізований світ останні 50 років: свободу, права людини, гуманізм, демократію, мультикультуралізм. Поки лідери держав шукають способи врятувати наших захисників з Маріуполя, ми маємо зробити все, щоб підтримати їх”, – переконаний він.

Посилання на сайт акції вже передали захисникам Маріуполя, вони стежать за оновленнями. 

Щоб долучитися до акції, треба зняти відео зі словами підтримки та надіслати посилання на YouTube відео із зазначенням міста та країни в темі листа на пошту world4mariupolheroes@gmail.com. Запис оперативно додадуть на сайт.

Організатори акції звернулися до всіх небайдужих людей із закликом поширювати відео у власних соцмережах, використовуючи хештег #World4Mariupol.

Нагадаємо, що дружини захисників Маріуполя, які перебувають на території заводу, просять весь світ сконцентрувати увагу на питанні евакуації українських військових та посилити дипломатичний тиск задля розв’язання цього питання.

За інформацією місцевої влади, сотні українських військових залишаються на “Азовсталі”, де продовжують чинити опір окупантам.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter