Викрили чоловіків, яких міг завербувати для підготовки ударів по Одесі та Херсону російський силовик “Буба Касторський”

Дата: 06 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

В Одесі та Херсоні есбівці затримали двох чоловіків, яких називають агентами російської ФСБ, що допомагали готувати ракетні удари по містах. 

Про це розповіли в СБУ. 

Слідчі кажуть, що обох викритих російські спецслужбовці завербували після початку повномасштабного вторгнення. Завдання вони отримували від кадрового співробітника управління ФСБ в Ростовській області з псевдонімом Буба Касторський.

Його реального імені в повідомленні не називають. Російський силовик не єдиний, який вербує українців та якого вже викрили есбівці. 

В Одесі та Херсоні росіян цікавили точні координати місцевих об’єктів Укрзалізниці та енергогенерувальних підприємств, кажуть слідчі. 

На опублікованих правоохоронцями світлинах листування одного із затриманих з Бубою перший каже, що створить для спілкування окремий канал у телеграмі за вже наявними в нього шаблонами. 

Затриманим повідомили про підозру в держдавній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану. Їм загрожує до 15 років ув’язнення або довічне з конфіскацією майна.

Нагадаємо, чоловіка з Харківщини підозрюють у тому, що з другом мобілізувався в ЗСУ збирати дані для російських спецслужб. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter