Чоловіка з Харківщини підозрюють у тому, що з другом мобілізувався в ЗСУ збирати дані для російських спецслужб

Дата: 31 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Під варту можуть відправити двох чоловіків, яким закидають державну зраду, вчинену в умовах воєнного стану. Правоохоронці називають обох агентами проникнення ФСБ. 

Про це розповіли в СБУ. 

Фото: СБУ

Один з підозрюваних – мешканець Харківщини, який після початку повномасштабного вторгнення переїхав на Сумщину. 

Чоловік, як кажуть слідчі, мобілізувався до лав ЗСУ, щоб проводити розвідувально-підривну діяльність. Спочатку його відправили до навчального центру на Житомирщині, де він збирав дані інструкторів з бойової підготовки й приховано “вивчав” систему охорони військового об’єкта.

Вирушивши на Донеччину, він продовжив свою “роботу”, а насамперед його цікавили місця базування і маршрути переміщення бойових підрозділів у районах Слов’янська і Краматорська.

Фото: СБУ

З Харківщини на Сумщину чоловік поїхав разом зі знайомим, якого також залучив до збору даних. Той спочатку вирушив не на Житомирщину, як його товариш, а на Одещину. 

“Він намагався виявити склади з артилерійським озброєнням та боєприпасами українських військ”,кажуть слідчі. 

Правоохоронці переконують, що весь час обидва підшукували “однодумців”, а особливо уважно ставилися до вербування колишніх військових та жінок із прифронтових районів на Півдні та Сході України. 

За підозрою в держзраді обом загрожує від 15 років до довічного з конфіскацією майна.  

Нагадаємо, що на початку року есбівці викрили російського спецслужбовця, який вербував українців для диверсій та шукав інформацію про “Азов”. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter