В’язниця загрожує росіянину, який торік зґвалтував жінку в Маріуполі

Дата: 25 Жовтня 2023
A+ A- Підписатися

Заочно про підозру в порушенні законів та звичаїв війни, поєднаному з жорстоким поводженням щодо цивільного населення, повідомили громадянину Росії з-поміж членів 4 окремої мотострілецької бригади російських бойовиків з Луганщини. 

Про це розповіли в Нацполіції. 

Фото підозрюваного, яке виклали в Офісі генерального прокурора, та фото Балашова із сайту “Миротворець”

Імені підозрюваного не називають, утім на сайті Офісу генерального прокурора можна знайти підозру на Олега Балашова. Дані з документа збігаються з даними з повідомлення правоохоронців, окрім цього, картку Балашова можна знайти в базі “Миротворця”.  

Слідчі вважають, що торік він разом з іншими бойовиками ввійшов до підвалу багатоповерхівки, де переховувалися цивільні. Під приводом перевірки документів він завів жінку у квартиру нагорі, що на той момент була пошкоджена від вибуху. Там Балашов зґвалтував потерпілу, погрожуючи вбивством їй та її родичам. 

Жінка запам’ятала ім’я та зовнішність злочинця, тож за її словами поліцейські склали фоторобот підозрюваного і перевірили майже пів сотні окупантів, які наприкінці березня – на початку квітня 2022-го були в Маріуполі. 

“Саме серед них жінка впізнала свого кривдника. Ним виявився 51-річний уродженець міста Тюмень, який раніше неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності на Росії, а з 2014 року бере участь у незаконних воєнізованих формуваннях”, – розповідають про підозрюваного слідчі. 

Якщо Балашова визнають винним, то він може отримати від 8 до 12 років позбавлення волі. 

Нагадаємо, заочно судитимуть двох росіян, що торік на Київщині могли зґвалтувати 12 людей, серед яких були діти. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter