Ввечері 14 серпня росіяни вдарили ракетою по портовій інфраструктурі Одеси: є постраждалі

Дата: 15 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Ввечері 14 серпня, у середу, окупанти вдарили по портовій інфраструктурі Одеси. Внаслідок цього поранення дістали щонайменше двоє людей. В той самий час у центрі міста загорівся житловий будинок, що викликало занепокоєння серед місцевих жителів, оскільки вони пов’язали це з ракетним ударом. Утім, рятувальники заперечують цю версію.

Про атаку повідомила Одеська обласна прокуратура, а про пожежу – ДСНС України в Одеській області.

Ілюстративне зображення. Фото: “Суспільне Одеса”

Згідно з інформацією правоохоронців, близько 19:30 російські військові запустили ракету по цивільних обʼєктах порту. У результаті цього травмувалися 39-річна працівниця порту та 43-річний водій зерновоза.

Керівник Одеської обласної військової адміністрації Олег Кіпер також писав про поранення водія зерновоза та ще двох жінок. За його словами, для удару по портовій інфраструктурі росіяни використали балістичну ракету.

Прокурори відкрили досудове розслідування за фактом порушення законів та звичаїв війни.

Під час ракетної атаки у триповерховому будинку в центрі міста спалахнула пожежа. Це викликало тривогу серед мешканців, оскільки багато хто повʼязав її з ударом, повідомили у ДСНС.

Утім, рятувальники підкреслюють, що влучання ракети в будинок не було. Наразі встановлюються обставини виникнення пожежі.

Пожежу площею 150 м² ліквідували. Загиблих та постраждалих немає. З мешканцями працювали психологи.

Нагадаємо, що також увечері 14 серпня, під час ліквідації наслідків російського удару в селі Станіслав на Херсонщині команда місцевої пожежної охорони потрапила під повторну атаку окупантів. Унаслідок удару постраждали четверо пожежників.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter