“Вовк в овечій шкурі”: у США вимагають видалити TikTok з App Store і Google Play

Дата: 03 Липня 2022
A+ A- Підписатися

Представники влади США вимагають видалити застосунок TikTok з App Store і Google Play через витоки персональних даних користувачів.

Лист з вимогами до компаній опублікував уповноважений комісар FCC Брендан Карр в Twitter, пише УП Життя.

TikTok – це не просто ще одна відеопрограма. Це вовк в овечій шкурі. Він збирає масиви конфіденційних даних, до яких, як показують нові звіти, отримують доступ у Пекіні“, – написав посадовець.

Лист адресований виконавчим директорам – Тіму Куку (Apple) та Сундару Пічаї (Google). У ньому йдеться, що додатки є прямою загрозою національній безпеці. Дані користувачів відправляють на сервери до Китаю або на ті, до яких керівництво країни має доступ. 

“Я пишу вам обом, тому що Apple і Google вважають себе керуючими магазинами програм, які є безпечними та надійними місцями для пошуку та завантаження програм. Попри це Apple і Google переглянули та схвалили програму TikTok для розміщення у відповідних магазинах програм“, – написав Карр.

Він пояснив, що TikTok належить Пекінській організації ByteDance, яка підпорядковується Комуністичній партії Китаю і згідно з китайським законодавством зобов’язана виконувати вимоги КНР щодо стеження.

Відтак це суперечить політиці конфіденційності, яка описана в магазинах Google та Apple. Бо додатки не можуть передавати отриману інформацію третім особам без згоди користувача.

Через це уряд США вимагає видалили застосунок з App Store та Google Play до 8 липня. Якщо ж цього не станеться, компанії мають пояснити свої дії.

Напередодні повідомлялося, що серед усіх соцмереж TikTok та YouTube збирають найбільшу кількість даних користувачів.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter