TikTok та YouTube збирають найбільшу кількість персональних даних – дослідження

Дата: 10 Лютого 2022
A+ A- Підписатися

Серед усіх соцмереж TikTok та YouTube збирають найбільшу кількість даних користувачів.

Такі дані наводять дослідники компанії мобільного маркетингу URL Genius, пише CNBC.

Джерело: pixabay.com

У повідомленні уточнюється, що YouTube збирає дані, щоб відстежувати історії переглядів або розташування і потім демонструвати користувачеві релевантну рекламу. 

TikTok переважно дозволяє збирати дані стороннім трекерам. Куди далі йде ця інформація та як використовується, відстежити складно, заявили експерти-дослідники.

Вони уточнили, що дізнатися, хто відстежує ваші дані або яку інформацію збирають за допомогою сторонніх трекерів, практично неможливо. Це можуть бути дані про місцезнаходження користувача, особиста інформація тощо.

Водночас у дослідженні зазначили, що сторонні трекери можуть відстежувати активність користувачів на інших сайтах навіть після того, як ті залишать додаток.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що соцмережі Facebook та Instagram можуть припинити роботу в Європі через суперечку компанії Meta з місцевими регуляторами щодо місця зберігання персональних даних користувачів.

Ключовою проблемою в Meta назвали трансатлантичне передавання даних, що регулюється за допомогою так званого Privacy Shield та інших типових угод, які компанія використовує для зберігання даних європейських користувачів на американських серверах.

Також Meta використовує так звані типові угоди або стандартні договірні положення, як основну юридичну основу для оброблення даних європейських користувачів на американських серверах.

У липні 2020 року угоди були анульовані Європейським судом через порушення захисту даних. Відтоді ЄС і США наголошували, що працюють над новою або оновленою версією договору, проте спільного рішення поки що не знайдено.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter