Волонтерці Марусі Звіробій, яку підозрюють у погрозах Зеленському, не продовжили домашнього арешту

Дата: 08 Травня 2020
A+ A- Підписатися

Слідча суддя Печерського суду повернула прокуророві в справі щодо погроз убивством президентові Володимиру Зеленському клопотання про продовження запобіжного заходу волонтерці Марусі Звіробій. 

Про це повідомив адвокат Звіробій Андрій Писаренко. 

Навіть Печерський суд почав про щось здогадуватись.Сьогодні слідча суддя Печерського суду повернула прокуророві у…

Опубліковано Andrii Pysarenko Четвер, 7 травня 2020 р.

За словами захисника, одинадцять прокурорів Офісу генерального прокурора не змогли вчасно подати релевантне клопотання щодо продовження запобіжного заходу. 

“Вони некомпетентні чи хтось свідомо підставляє генеральну прокурорку, яка нещодавно сама себе завела в цю групу прокурорів?” – запитав адвокат на власній сторінці у фейсбуку. 

Нагадаємо, що Печерський районний суд відпустив під особисте зобов’язання волонтерку Марусю Звіробій, яку звинувачують у погрозах убивством президентові Володимиру Зеленському, у лютому цього року. 

Cлідчі Державного бюро розслідувань ще минулого року провели обшук у Звіробій, яку разом з депутаткою Софією Фединою звинувачують у погрозі президентові Зеленському. У день обшуку вона назвала своє переслідування політично вмотивованим, а її адвокат заявив про низку порушень з боку правоохоронців. Згодом Печерський районний суд Києва дозволив слідчим ДБР вилучити у двох телеканалів документи й записи в цій справі.

Як відомо, за час президентства Зеленського порушено щонайменше вже дві справи через нібито погрози вбивством очільникові держави. Шевченківський районний суд міста Києва обрав запобіжний захід у вигляді звільнення під особисте зобов’язання телеведучому каналу “Прямий” Сергію Пояркову, якого також звинувачують у погрозі вбивством Зеленському.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter