Волонтер Літинський заявив, що суд визнав його потерпілим у справі про передання гуманітарного авто прикордонникам

Дата: 01 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Громадський активіст і волонтер Святослав Літинський заявив, що Галицький районний суд Львова визнав його потерпілим у справі про передання гуманітарного авто прикордонникам.

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуку, посилаючись на ухвалу суду.

Громадський активіст і волонтер Святослав Літинський. Фото з фейсбуку

“Ми передали прикордонникам автомобіль під акт. Керівник прикордонного загону Сергій Шестопал зареєстрував на свого вітчима. Правоохоронна система і далі двома руками не хоче нічого робити. Вчора оскаржили в суді те, що поліція не хоче визнати мене потерпілим. Суд скаргу задовольнив”, – написав Літинський.

За його словами, через кілька тижнів він також оскаржуватиме передання автомобіля з Державного бюро розслідувань до поліції.

“Висновок наразі не новий: якщо ти в системі та готовий витратитися, тобі не страшні ніякі правоохоронні органи. Живи, кради. Така реальність в Україні”, – додав волонтер.

Раніше волонтер Святослав Літинський повідомляв, що переданий ним для прикордонників автомобіль перереєстрували на родича керівника відділу прикордонної служби “Смільниця” Сергія Шестопала.

Також волонтеру повернули 15 тисяч гривень, які вилучили під час обшуків за ухвалою Голосіївського суду 8 вересня 2022 року.

Нагадаємо, вранці 8 вересня київські правоохоронці прийшли з обшуками до помешкання волонтера та громадського діяча Святослава Літинського у Львові. Згодом у поліції Києва повідомили, що викрили шахрайську схему, учасники якої привласнювали гуманітарну допомогу під виглядом благодійного фонду.

Після обшуку в помешканні волонтера правоохоронці вилучили 15 тисяч гривень. Про це написала українська театральна режисерка і громадська діячка Катерина Чепура.

Святослав Літинський був одним з кандидатів на мовного омбудсмана 2020 року. Він відомий судовими справами за паспорт без дублювання російською мовою, маркування клавіатури українською на ноутбуках, переклад з російської на українську виступу президента Володимира Зеленського на IForum у 2019 році. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter