Волонтеру Святославу Літинському повернули гроші, вилучені під час обшуку

Дата: 05 Лютого 2023
A+ A- Підписатися

Львівському волонтеру Святославу Літинському повернули 15 тисяч гривень, які вилучили під час обшуків за ухвалою Голосіївського суду 8 вересня 2022 року.

Про це повідомив сам волонтер Святослав Літинський на своїй сторінці у фейсбуку.

Фото:  фейсбук Святослава Літинського

“Отримав назад свої 15 000 грн, які були вилучені під час обшуку за ухвалою Голосіївського суду: „…відшукання та вилучення… грошових коштів здобутих злочинним шляхом…“. Номери купюр збігаються з вилученими”, — написав Святослав Літинський у себе на сторінці у фейсбуку.

Кошти, які повернули правоохоронці, волонтер додав до чергового збору, зазначивши, що їх вистачить на ремонт середнього автомобіля.

Нагадаємо, вранці 8 вересня київські правоохоронці прийшли з обшуками до помешкання волонтера та громадського діяча Святослава Літинського у Львові. Згодом у поліції Києва повідомили, що викрили шахрайську схему, учасники якої привласнювали гуманітарну допомогу під виглядом благодійного фонду.

Після обшуку у помешканні волонтера правоохоронці вилучили 15000 гривень. Про це написала українська театральна режисерка і громадська діячка Катерина Чепура.

Святослав Літинський був одним із кандидатів на мовного омбудсмана у 2020 році. Він відомий судовими справами за паспорт без дублювання російською мовою, маркування клавіатури українською на ноутбуках, переклад із російської на українську виступу президента Володимира Зеленського на IForum у 2019 році. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter