До львівського волонтера та громадського активіста Літинського прийшли з обшуком

Дата: 08 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Вранці 8 вересня у Львові правоохоронці прийшли з обшуком до мовознавця, громадського активіста й волонтера Святослава Літинського.

Про це повідомив сам Літинський.

Святослав Літинський. Джерело: facebook.com/svyatoslav.litynskyy

“О, поліція таки прочитала, як посадити волонтерів. В мене обшук”, – написав волонтер у фейсбуку.

За словами Літинського, спершу йому сказали, що прийшли з повісткою, а коли відчинив, показали ухвалу про обшук. 

У коментарях волонтер додав, що викликав адвоката. 

Про обшук у Літинського написав і громадський активіст Тарас Шамайда.

Ранок починається з новини про черговий мусорський наїзд на волонтерів, що допомагають фронту. Цього разу – на мого друга, відомого львівського громадського діяча Святослава Літинського…. Немає жодного сумніву, що кампанія з дискредитації й кримінального переслідування волонтерів, яка набирає обертів на наших очах, є зловмисним актом агресії проти українського громадянського суспільства, і що керується ця кампанія з високих київських кабінетів”, – зазначив Шамайда.
 
Він також додав, що, кожен, хто знає Святослава, може підтвердити, наскільки це порядна і чесна людина. 
 
Після обшуку у помешканні волонтера правоохоронці вилучили 15000 гривень. Про це написала українська театральна режисерка і громадська діячка Катерина Чепура.
 
“В Святослава Літинського вилучили цілих 15 тис гривень. Людина яка купує машини для ЗСУ. Завіса”, – йдеться у дописі режисерки у фейсбуці.
 
Святослав Літинський був одним із кандидатів на мовного омбудсмана у 2020 році. Він відомий судовими справами за паспорт без дублювання російською мовою, маркування клавіатури українською на ноутбуках, переклад із російської на українську виступу президента Володимира Зеленського на IForum у 2019 році. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter