Волонтер заявив, що переданий ним для прикордонників автомобіль перереєстрували на родича керівника відділу служби

Дата: 27 Січня 2023
A+ A- Підписатися

Волонтер Святослав Літинський каже, що переданий ним для прикордонників автомобіль перереєстрували на родича керівника відділу прикордонної служби “Смільниця” Сергія Шестопала.

Про це він написав на своїй сторінці у фейсбуку.

Фото: Святослава Літинського

За словами Літинського, торік у березні до нього звернулись прикордонники із застави у Смільниці з проханням надати для службового користування автомобіль, адже ті, які були у них, віддали для потреб ЗСУ.

“Уже 24 березня вдалось передати на цю прикордонну заставу автомобіль КІА Sorento, оплачений за гроші нашої збірки”, – розповідає волонтер.

Після передачі автомобілів та отримання акта Літинський попросив адвоката зробити запит в сервісний центр МВС чи орган, який отримав авто. Це потрібно для того, аби переконатись, чи не опинилась автівка у власності якоїсь приватної особи. В цьому випадку теж був акт за підписом старшого техніка ВПС “Смільниця”, однак:

Після адвокатського запиту з’ясувалося, що автомобіль зареєстрований на приватну особу, здається, на вітчима начальника прикордонної застави Шестопала Сергія”, – написав Літинський.

Сергій Шестопал, начальник відділу прикордонної служби “Смільниця” Мостиського прикордонного загону, пояснив “Наші гроші. Львів”, що це був обмін автомобілів. Мовляв, він обміняв придбаний за його гроші Land Rover на КІА Sorento. 

“Я передав Land Rover на польській реєстрації їхній організації у березні”, – каже він.

Голова Львівської ОВА Максим Козицький і керівник ВПС «Смільниця» Сергій Шестопал (зліва направо). 2016 рік. Фото starosambirshchyna3000.blogspot.com

Отриманий КІА, як підтвердив Шестопал “Наші гроші. Львів”, зареєстрували на його вітчима, але автомобіль, за його словами, використовували на службі, а потім передали військовослужбовцю з-поміж прикордонників. Той якраз був на ротації й мав на цьому автомобілі поїхати на службу у Луганську область, але не встиг, бо його вилучило Державне бюро розслідувань.

ДБР розслідує історію з автомобілем із кінця жовтня 2022 року за заявою Літинського. У судовому реєстрі є одна датована листопадом ухвала в цій справі, де бюро просить дозволу на огляд авто.

Військовослужбовець, якому Шестопал передав КІА Sorento, відмовився спілкуватись із журналісткою “Наші гроші. Львів”. Водночас сам Шестопал стверджує, що ніхто не збирався заробляти на цій автівці.

На запитання, чи справді Шестопал обміняв Land Rover на КІА Sorento, Святослав Літинський повідомив, що він особисто не отримував Land Rover, але знає, що Шестопал передав його для військових. Шестопал також уточнив редакції, що Land Rover не був ввезений в Україну як гуманітарна допомога.

Нагадаємо, що з перших днів повномасштабного вторгнення Росії в Україну волонтери та громадські активісти почали активно допомагати армії у боротьбі з російським ворогом. Зокрема, забезпечували військо усім необхідним технічним обладнанням, одягом, автівками тощо.  

ZMINA розповіла, як силовики підставляють тих, хто допомагає армії

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter