Вночі російські війська атакували Дніпропетровщину, є руйнування та поранені

Дата: 22 Травня 2023
A+ A- Підписатися

У ніч проти 22 травня російські окупанти вчергове атакували Дніпропетровську область. Сили протиповітряної оборони збили 15 безпілотників і чотири крилаті ракети, однак були й “прильоти”, внаслідок яких поранення дістали восьмеро людей. Трьох з них довелося госпіталізувати. 

Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної військової адміністрації Сергій Лисак

Фото: Сергій Лисак

Так, у Дніпровському районі через ракетний удар поранення отримав 27-річний чоловік. Наразі він перебуває в лікарні в стані середньої тяжкості. 

Також через нічний обстріл там постраждали будівлі приватного підприємства та автомобілі.

“Пошкоджені кілька будівель рятувального підрозділу. Виникло дві пожежі, які вже загасили. Знищені більш ніж 10 вантажних та легкових авто, стільки ж одиниць спецтехніки пошкоджені. Побиті й 25 приватних машин та два автобуси”, – розповів Лисак. 

Фото: Сергій Лисак

В обласному центрі влучання сталося також по приватному підприємству. Там понівечено три будівлі.

Тим часом в Іларіонівській громаді Синельниківського району впав БПЛА та уламки ракети. Постраждали семеро людей, жінки 52 та 70 років – у лікарні.

Зачепило три приватні будинки та дев’ять багатоквартирних. А ще – дитсадок, магазини та адмінбудівлі. Потрощено шість авто.

Обстеження території триває.

Нагадаємо, що в ніч проти 9 травня російські окупанти атакували Дніпропетровщину вісьмома ракетами. Військові з повітряного командування “Схід” збили їх, але внаслідок падіння уламків поранення дістала цивільна жителька Дніпра. 

У будинку, на який упали уламки, пошкоджено дах та перекриття кількох квартир. На третьому поверсі рятувальники виявили бойову частину ракети. Доки працювали вибухотехніки, кілька десятків мешканців евакуювали. Небезпечні уламки вивезли, їх знищать.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter