Вночі окупанти атакували Україну дронами: вибухи сталися в столиці та Дніпрі

Дата: 28 Березня 2023
A+ A- Підписатися

У ніч проти 28 березня російські окупанти атакували дронами Київ та Дніпро. Внаслідок обстрілу в столиці та обласному центрі зайнялися пожежі. Загиблих та поранених немає. 

Про це повідомили міський голова Києва Віталій Кличко та голова Дніпропетровської ОВА Сергій Лисак.

Фото: Громадське

У Києві серія вибухів пролунала близько 23:45 – в Оболонському та Святошинському районах. 

У Святошинському районі через падіння уламків БПЛА зайнялася пожежа. Внаслідок ворожої атаки в триповерховій адміністративній будівлі відбулося руйнування будівельних конструкцій на площі 200 кв. м. Також виникла пожежа у двох осередках загальною площею 70 кв. м, яку вогнеборці оперативно ліквідували. За даними КМВА, жертв і потерпілих внаслідок пожежі немає. 

За словами Лисака, вночі військові з повітряного командування “Схід” знищили два безпілотники на Дніпропетровщині. Ще один – поцілив по приватному підприємству в обласному центрі. Там сталася сильна пожежа. Вогонь охопив 4 тисячі кв. м.

“Кілька годин наші рятувальники приборкували полум’я. Загоряння вже загасили. Минулося без постраждалих. Це – головне. Бо люди – то наша найбільша цінність”, – написав він. 

Як зазначає Генштаб ЗСУ в ранковому зверненні, для завдавання авіаударів окупанти задіяли 15 ударних БПЛА типу “Шахед-136”. 14 з них знищили українські захисники.

Водночас, за словами начальника КМВА Сергія Попко, силами протиповітряної оборони в районі повітряного простору Києва було виявлено і знищено ворожих 12 БПЛА типу “Шахед-136”.

Нагадаємо, що остання масована атака відбулася в ніч проти 9 березня. Повітряна тривога тривала в Україні майже всю ніч. Вибухи чули в Києві, Одесі, Миколаєві, Дніпрі, Харкові, Запоріжжі, Житомирі, Київській, Івано-Франківській, Хмельницькій та Тернопільській областях.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter