Власниця магазину в Дніпрі напала на журналістку, яка знімала порушення карантину

Дата: 19 Червня 2020
A+ A- Підписатися

У Дніпрі напали на журналістку телеканалу “Відкритий”, яка знімала порушення карантинних обмежень в одному з магазинів міста. 

Про це повідомили на сайті медіа. 

18 червня журналістка Христина Малікова отримала від редакції завдання зняти на відео те, як дотримуються карантинних обмежень у місті власники продуктових магазинів. Найближчою до студії каналу крамницею виявився магазин “Асорті”, а тому Малікова вирушила туди. Коли журналістка побачила, що готову продукцію, якою торгують у магазині, не накрито, а відвідувачі без масок та інших засобів захисту, вона почала фільмувати все на мобільний телефон.

“На моє запитання: “Чому ви без засобів захисту, якщо в країні карантин?” – продавчиня наділа маску і почала поводитись агресивно. Вибігла власниця магазину і почала бити мене по руках, щоб забрати телефон. Ще хтось вийшов з-за прилавка і схопив мене за комір. У підсумку в мене відібрали стільниковий. Потім господиня забігла в службове приміщення і видалила відео”, – розповіла журналістка. 

Після повернення в редакцію дівчина викликала поліцію. Слідчі згодом повідомили, що вирішують питання внесення правопорушення до ЄРДР за статтею “Перешкоджання законній діяльності журналіста”. Водночас власниця магазину наполягає на тому, що крамниця – це приватне підприємство і знімати там було заборонено. 

“Крім того, що господиня порушила закон про перешкоджання журналістській діяльності, у магазині порушили карантинні заходи. Власник продуктового має бути притягнута до відповідальності за скоєне”, – вважає адвокат  журналістки В’ячеслав Кошовий.

Нагадаємо, що з початку карантину ІМІ зафіксував 30 порушень свободи слова, пов’язаних з обмеженнями. 

Раніше ZMINA докладно розповідала, з якими труднощами та перешкоджаннями довелося зіткнутись українським журналістам з початком пандемії.

 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter