ВККС не змогла обрати нового голову

Дата: 01 Квітня 2024
A+ A- Підписатися

Вища кваліфікаційна комісія суддів на черговому засіданні не змогла обрати нового голову замість Романа Ігнатова, який пішов у відставку. 

Про це стало відомо з трансляції засідання. 

Скриншот відео

Запис засідання, що відбулося 1 квітня, триває менш як п’ять хвилин. 

На початку обговорення заступник голови ВККС Руслан Сидорович зазначив, що відставка Ігнатова стала несподіванкою, втім ніхто з чинних членів комісії не хоче обійняти цю посаду. 

“Відповідно до нашого регламенту, необхідно запропонувати програми тим особам, які матимуть бажання претендувати на посаду голови комісії”, – сказав Сидорович. 

Дату наступного засідання ВККС повідомлять на сайті комісії. 

Детективи порушили справу щодо колишнього голови ВККС за статтею “державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану” через нібито наявність в Ігнатова російського паспорта. Він ці звинувачення заперечує. 

Нагадаємо, що Вища кваліфікаційна комісія суддів (ВККС) – орган, відповідальний за добір нових та переатестацію старих суддів. У 2019 році парламент розпустив попередній склад ВККС, а новий не сформували через протидію Вищої ради правосуддя.

Торік оновлена ВККС уперше за п’ять років відновила кваліфікаційні оцінювання суддів. Також у відомстві почала роботу оновлена Громадська рада доброчесності, до складу якої ввійшли серед інших керівниця напряму із захисту представників громадянського суспільства Центру прав людини ZMINA Людмила Янкіна та юридичний радник Центру прав людини ZMINA Данило Попков

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter