Від жителів Ялти вимагають перереєстрації прав на майно за окупаційним законодавством

Дата: 13 Вересня 2022
A+ A- Підписатися

Окупаційна влада вимагає від мешканців Ялти до 1 грудня перереєструвати права на майно, отримане до початку тимчасової окупації Кримського півострова.

Про це повідомляє “Крим.Реалії” з посиланням на так звану “главу Ялти” Яніну Павленко.

За її даними, мешканцям Ялти потрібно оформити “в російському правовому полі” право власності на квартири, будинки, земельні ділянки, будинки, будівлі, об’єкти незавершеного будівництва, приміщення.

Для перереєстрації жителів Ялти закликають звернутися до МФЦ або департаменту майнових чи земельних відносин російської адміністрації Ялти.

Російська влада міста стверджує, що перереєстрація “забезпечить захист нерухомого майна власників”.

Раніше окупаційна влада в Криму заявила про намір “націоналізувати” кримську нерухомість українців, які підтримують Україну у війні з Росією.

Крім того, міноборони Росії запропонувало видавати військовим та співробітникам інших структур, відзначеним нагородами за участь у повномасштабній війні проти України, земельні ділянки в окупованому Криму.

Нагадаємо, правозахисники Регіонального центру прав людини та Української Гельсінської спілки з прав людини ідентифікували 3 984 жертви незаконного вилучення та знищення майна станом на червень 2021 року.

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба раніше заявляв, що після деокупації Криму права громадян України на землю будуть відновлені.

Раніше адвокат Микола Кіккас розповів, куди громадяни можуть скаржитись, якщо окупаційна влада відбирає землю в Криму. Також українські правозахисники представили алгоритм дій та відповідну сторінку для потерпілих унаслідок виконання де-факто владою Криму указу №201. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter