Ветеранів та ветеранок працевлаштовуватимуть до НАЗК

Дата: 07 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Міністерство в справах ветеранів України разом з Національним агентством з питань запобігання корупції (НАЗК) напрацьовують спільний проєкт із залучення ветеранів і ветеранок до роботи в структурах НАЗК. 

Про це розповів заступник міністра в справах ветеранів України Руслан Приходько

Ілюстраційне зображення. Фото: НАЗК

Посадовці вважають, що ветерани та ветеранки через загострене відчуття справедливості зможуть стати лідерами формування антикорупційної культури в Україні. 

“Голова НАЗК Віктор Павлущик сам є ветераном, також у відомстві вже працевлаштовано захисника Маріуполя, який отримав поранення під час участі у бойових діях”, – додає Приходько. 

Судячи зі слів посадовців, працевлаштовуватись у НАЗК зможуть не лише ті, хто повернувся з фронту, але і їхні рідні. 

“Спроможність держави і суспільства ефективно вирішувати проблеми ветеранів та їхніх близьких – це свого роду тест на зрілість, індикатор нашої спільної відповідальності та вдячності людям, які захищають нашу свободу. Врешті, це питання соціальної справедливості і готовності держави адаптуватися до очікуваних поствоєнних реалій”, – каже голова НАЗК Павлущик.

Для реалізації ініціативи обіцяють передбачити відповідні освітні можливості. До того ж частина приміщень будівлі агентства вже відповідають умовам безбар’єрності та адаптовані для комфортної роботи ветеранів і ветеранок, зокрема з інвалідністю.

Нині в Україні якщо серед співробітників є люди з інвалідністю, то брак відповідних знань серед роботодавців переважно призводить до поглиблення недовіри між ними. Більш ніж половина українських ветеранів хочуть мати власну справу, щоб не стикатись із дискримінацією під час працевлаштування. 

Нагадаємо, що для ветеранів та ветеранок доступні вже понад 200 вакансій у держслужбі та місцевому самоврядуванні. 

Соціологічні опитування серед військових показують, що всього 7% планують пов’язати життя з армією після перемоги. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter