Убивство Павла Шеремета: колеги журналіста хотіли поспілкуватись із новим очільником МВС про розслідування, але їм відмовили

Дата: 20 Липня 2021
A+ A- Підписатися

Головна редакторка “Української правди” Севгіль Мусаєва заявила, що намагалася домовитись із новим керівництвом МВС про інтерв’ю щодо розслідування справи про вбивство журналіста Павла Шеремета, але у відомстві поки що вирішили утриматися від будь-яких коментарів.

Про це пише “Радіо Свобода”.

Джерело: фейсбук-сторінка Anton Naumliuk

“Особисто мені Антон Геращенко відповів, що наразі коментарі вони вважають недоречними, оскільки справа розглядається в суді. А це означає, це може сприйнятися як тиск на суд. Я сподіваюся, що все-таки ця позиція зміниться, тому що, звичайно, хотілось би поговорити, розповісти новому міністру про стан справ, наші почуття”, – цитує видання слова Мусаєвої.

За словами головної редакторки, мати загиблого Людмила Шеремет хотіла б зустрітись із теперішніми очільниками держави та МВС, як це було за попереднього президента та міністра.

Нагадаємо, 16 липня новий очільник МВС Денис Монастирський на засіданні Верховної Ради заявив, що оцінюватиме якість слідства в справі про вбивство Шеремета після рішення суду.

“Зараз справа перебуває в суді. Дочекаймося цих результатів, і після цього вже будуть зроблені необхідні висновки щодо роботи і якості правоохоронної системи”, – сказав Монастирський.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що в Києві вшанували пам’ять Павла Шеремета, який загинув 20 липня 2016 року від вибухівки, підкладеної під автомобіль.

Замовників убивства журналіста слідство досі не встановило. Наразі розглядається справа тих, кого МВС вважає виконавцями. Це лікарка Юлія Кузьменко, музикант Андрій Антоненко та військова медсестра Яна Дугарь. Усі вони заперечують причетність до злочину. Захист Антоненка стверджує, що він вищий за вбивцю. Адвокати Дугарь наполягають, що вона має алібі, підтверджене документами й свідками, а експертиза, на якій ґрунтується підозра, неповна і необ’єктивна. Кузьменко також розкритикувала експертизу.

У травні минулого року Дугарь вийшла під заставу, в серпні під домашній арешт відпустили Кузьменко, яка провела сім місяців за ґратами. Антоненка лишали під вартою попри заклики громадськості відпустити його та інших підозрюваних, його відпустили під домашній арешт лише у квітні 2021 року

На початку цього року колишній білоруський спецпризначенець Ігор Макар розповсюдив записи розмов своїх колишніх колег, де обговорюють ймовірні варіанти вбивства Шеремета. Експертиза підтвердила справжність запису, однак українські правоохоронці вже встигли заявити, що нові факти не вплинуть на долю підозрюваних.

Рада Європи закликала українську владу під час розслідування вбивства журналіста Павла Шеремета врахувати свідчення щодо можливої причетності до злочину КДБ Білорусі.

 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter