“Вас притягнуть до відповідальності, а потім – зненавидять громадяни Росії”: Зеленський російським пропагандистам

Дата: 10 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Президент Володимир Зеленський звернувся до так званих журналістів російських державних медіа, які розповсюджують пропаганду щодо України та виправдовують воєнні злочини РФ. 

Про це президент сказав у своєму відеозверненні 10 березня. 

Зеленський згадав про російських пропагандистів, розповідаючи про бомбардування Росією пологового будинку у Маріуполі.

До цього очільник російського Міністерства закордонних справ Сергій Лавров підтвердив, що атака, яка забрали життя трьох людей, зокрема, дитини, була свідомою та цілеспрямованою. Керівництво країни-агресорки виправдовує бомбардування нібито наявністю на території пологового будинку бази полку “Азов”. Цю ж брехню напередодні розповідали росіянам пропагандисти. 

“Воєнні злочини неможливі без пропагандистів, які їх прикривають. Хочу сказати їм одну річ: ви будете відповідати так само як і ті, хто наказує скидати бомби на мирних людей… Вас притягнуть обов’язково до відповідальності за співучасть у воєнних злочинах. А потім, і це обовʼязково буде, вас зненавидять громадяни Росії. Всі, кого ви зараз обманюєте. Коли вони відчують наслідки вашої брехні. Відчують по своїх гаманцях. По можливостях, яких стає дедалі менше. По вкраденому майбутньому російських дітей. Війна ніколи не буває ізольованою. Вона завжди бʼє і по жертві, і по агресору. Агресор просто пізніше це розуміє, але завжди розуміє і завжди страждає”, – сказав Зеленський. 

Президент пообіцяв, що всю власність пропагандистів й повʼязаних з ними осіб знайдуть, а Україна зробить все, аби її конфіскували, де б вона не була.

“Ви ж любите багате життя. Любите благополучні країни. У вас цього більше не буде. І це тільки початок”, – додав Зеленський. 

Наразі під санкції у світі вже потрапила частина російських пропагандистів, зокрема, телеведучий та віцеспікер Держдуми РФ Петро Толстой, телеведучий Володимир Соловйов та голова RT Маргарита Симоньян. Від 2014-го року під санкціями знаходиться інший відомий пропагандист Дмитро Кисельов.

Нагадаємо, свідчення полонених російських загарбників вказують – військове керівництво Росії дає пряму вказівку відкривати вогонь по цивільних в Україні та бомбити мирні міста.

Почитайте свідчення захопленого нещодавно у полон російського офіцера, який не став розповідати історію про те, що нібито був на навчаннях, а підтвердив, що свідомо перетнув кордон з Україною, аби вбивати українців. 

Фотографія обкладинки: AFP

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter