Росія підтвердила, що свідомо бомбила пологовий будинок в Маріуполі

Дата: 10 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Очільник російського Міністерства закордонних справ Сергій Лавров підтвердив, що бомбардування пологового будинку у Маріуполі, внаслідок якого загинули троє людей, зокрема дитина, був свідомим та цілеспрямованим рішенням російського керівництва. 

Слова Лаврова за підсумками зустрічі з очільником українського МЗС Дмитром Кулебою у Туреччині цитує “Українська правда” та російське видання ТАСС.

Сергій Лавров

Свої дії російські загарбники намагаються виправдати тим, що у пологовому будинку, на їхню думку, нібито, базувався батальйон “Азов”. Росія, яка зриває евакуацію з Маріуполя, постійно звинувачує українських військових, зокрема й полк “Азов”, у тому, що вони нібито не дають цивільним покинути місто. 

“Кілька днів тому на засіданні Ради безпеки ООН були надані факти російською делегацією про те, що цей пологовий будинок давно захоплений батальйоном “Азов” та іншими радикалами, звідти вигнали всіх породіль, всіх медсестер і взагалі весь персонал. Це була  база ультрарадикального батальйону “Азов”, – сказав Лавров.

Жінку евакуюють з пологового будинку у Маріуполі після російського обстрілу 9 березня. Фото: 0629.com.ua
Вагітна жінка, яка вижила після російського обстрілу пологового будинку у Маріуполі. Фото: 0629.com.ua

Очільник російського МЗС також повідомив, що бачив репортажі з Маріуполя про обстріл, однак вважає їх маніпуляціями, бо журналісти не приділяють уваги російській версії подій. 

“Не вперше ми бачимо патетичні зойки з приводу так званих звірств, які чинять російські збройні сили”, – заявив він. 

Нагадаємо, свідчення полонених російських загарбників вказують – військове керівництво Росії дає пряму вказівку відкривати вогонь по цивільних в Україні та бомбити мирні міста.

Почитайте свідчення захопленого нещодавно у полон російського офіцера, який не став розповідати історію про те, що нібито був на навчаннях, а підтвердив, що свідомо перетнув кордон з Україною, аби вбивати українців. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter