Донеччина: за добу російські окупанти вбили п’ятьох цивільних, зокрема одну дитину

Дата: 10 Березня 2022
A+ A- Підписатися

Станом на ранок 10 березня на Донеччині внаслідок російських обстрілів загинули п’ятеро цивільних, зокрема дитина. 

Про це повідомили у Нацполіції. 

Наслідки російського обстрілу дитячої лікарні та пологового відділення у Маріуполі, 9 березня. Фото: 0629.com.ua

Під ударом окупантів опинилися 14 населених пунктів – Маріуполь, Краматорськ, Дружківка, Новолуганське, Нью-Йорк, Луганське, Красногорівка, Мар’їнка, Костянтинівка, Іванопілля, Терни, Миронівський, Степне та Михайлівка.

Пошкодженими залишились 34 об’єкти, серед яких дитяча лікарня та пологовий будинок, дві школи, Приазовський державний технічний університет, житлові будинки, магазин, церква, приміщення селищної ради, залізничне полотно, газопровід та комунальне обладнання.

Найважча ситуація, за оцінками правоохоронців, в оточеному Маріуполі, Волновасі та навколишніх селах, які ворог розбиває з ракет, авіації та артилерії.

“У містах гуманітарна катастрофа”, – констатують у Нацполіції. 

За уточненими даними, в Маріуполі після авіанальоту на пологовий будинок померли троє людей, серед них – дитина, дівчинка. Ще 17 осіб отримали поранення, серед них вагітні жінки, породіллі, медики. Зранку, 10 березня ворог завдав у Маріуполі ще два удари о 8:00 та близько 9:20. Наразі відомо про одного загиблого, однак ці дані неповні.

Через постійні обстріли комунальники не встигають ховати людей, а тому, за даними місцевих медіа та влади, ховати містян почали у братських могилах. ZMINA вже писала, що кількість загиблих внаслідок обстрілів російських окупантів у Маріуполі складно оцінити, адже невідомо, скільки людей залишились під завалами зруйнованих будинків. 

Територія знищеної російською авіабомбою дитячої лікарні та пологового відділення у Маріуполі 9 березня. Фото: 0629.com.ua

“Ворог свідомо перебив всі  комунікації, тому місто у мороз залишається  без світла, води, газу та зв’язку”, – додають у Нацполіції. 

Зазнали атак росіян й Краматорський район і Світлодарський напрямок. 

9 березня близько 16:40 російські війська обстріляли й смт Миронівський. Внаслідок цього загинула 38-річна жінка, ще одна 48-річна мирна мешканка отримала поранення. 

Нині поліція вже відкрила кримінальні провадження за статтями щодо “Порушення законів і звичаїв війни” та “Посягання на територіальну цілісність і недоторканість України”.

У Нацполіції закликали людей:

  • не чіпати невідомі предмети та нерозірвані снаряди, а замість цього викликати піротехніків за телефоном 101;
  • довіряти лише інформації з офіційних джерел, адже окупанти масово розповсюджують неправдиві повідомлення;
  • дотримуватись комендантської години й не виїжджати самостійно неперевіреними маршрутами, бо ворог розстрілює цивільні авто;
  • бути обережними, адже в окупованих населених пунктах російські солдати займаються мародерством й відбирають майно у мирних мешканців.

Нагадаємо, що за добу з 9 по 10 березня на Харківщині російські війська з новою силою проводили обстріли та повітряні бомбардування різних об’єктів житлових кварталів Харкова та сіл регіону. Внаслідок цього є загиблі, однак їх точну кількість ще встановлюють. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter