Харківщина: росіяни гатили по житлових кварталах Харкова та селах в області, є загиблі

Дата: 10 Березня 2022
A+ A- Підписатися

За добу з 9 по 10 березня у Харкові та області російські війська з новою силою проводили обстріли та повітряні бомбардування різних об’єктів житлових кварталів міста та сіл регіону. 

Про це повідомили у ДСНС.

Фото: ДСНС

Близько 23 години надійшло повідомлення про пожежу та руйнації в ТРЦ Nikolsky, що в центрі Харкова. Рятувальники, які прибули туди, виявили на 4-му та технічному поверхах, а також на покрівлі загоряння конструктивних елементів та оздоблення. 

“Площа пожежі склала близько 100 кв. м. О 03:00 пожежу було ліквідовано. Жертв та постраждалих не було”, – розповіли у ДСНС. 

Фото: ДСНС

Також вночі внаслідок чергового обстрілу невеличкого села Слобожанське Балаклійської громади Ізюмського району, ворожий снаряд потрапив до приватного житлового будинку. Внаслідок руйнації будівлі під завалами загинули 4 людей: 2 жінки та 2 дітей. Одній 5-річній дівчинці вдалось вижити, однак вона отримала травми.  Дитину госпіталізували до Первомайської лікарні.

Пошук тіл загиблих проводитимуть 10 березня. 

Фото: ДСНС

Загалом за добу рятувальники здійснили понад 30 виїздів для ліквідації пожеж, а також розбирання завалів зруйнованих будівель. Всього залучили понад 40 одиниць пожежно-рятувальної техніки та близько 200 осіб особового складу ДСНС.

У Харкові рятувальники, волонтери та комунальники працювали над розчищенням завалів зруйнованих житлових будинків та адміністративних будівель. Піротехніки ж продовжували роботу зі знешкодження артилерійських боєприпасів, що не розірвались.
 
Нагадаємо, що в ніч на 9 березня російські війська обстріляли будинки цивільних на Житомирщині, Харківщині, Сумщині та Луганщині. Внаслідок цього загинули люди, зокрема двоє дітей 2021 року народження. 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter