В МЗС України назвали Росію “територією небезпеки”

Дата: 19 Жовтня 2017
A+ A- Підписатися

Керівник Управління консульського забезпечення МЗС України Василь Кирилич закликав українців утримуватися від поїздок до Росії.

Про це повідомляє ВВС Україна. 

“Користуючись нагодою, хотів би закликати громадян України утримуватися від своїх намірів відвідувати Російську Федерацію, позаяк Росія стала територією небезпеки для громадян України”, – сказав дипломат, коментуючи тему затриманого у Росії українця Павла Гриба.

Нагадаємо, 18 жовтня суд у Краснодарі продовжив арешт викраденому у Білорусі українцю Павлу Грибу до 4 січня 2018 року. Юнак зник на території Білорусі 24 серпня. Пізніше ФСБ Росії надало українським дипломатам інформацію про те, що він у краснодарському СІЗО.

Василь Кирилич сподівається, що подальший дипломатичний тиск на Росію допоможе звільнити Павла Гриба.

В МЗС раніше вже наголошували на небезпеці поїздок до Росії, де, за словами міністра Павла Клімкіна, “всі російські спецслужби послідовно діють проти наших громадян”.

Після зникнення Павла Гриба в українському зовнішньополітичному відомстві попередили, що їздити до Білорусі також небезпечно.

Також у середу Слідчий комітет Росії повідомив, що затримав у Ростовській області українця Романа Терновського, який нібито причетний до діяльності “Правого сектора”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter