З’явився сайт парламентського виміру Міжнародної Кримської платформи

Дата: 05 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

В Україні почала роботу офіційна сторінка другого парламентського саміту Кримської платформи, який відбудеться 24 жовтня 2023 року в Празі.

Про це повідомляє телеграм-канал “Кримська платформа“.

Міжнародні парламентарі першого парламентського саміту Міжнародної Кримської платформи

Наразі ресурс доступний чеською та англійською мовами, містить програму саміту та іншу довідкову інформацію.

Нагадаємо, Кримська платформа – це ініційований Україною міжнародний консультаційно-координаційний формат, спрямований на підвищення ефективності міжнародного реагування на окупацію Криму, відповідь на зростання загроз безпеці, посилення міжнародного тиску на Росію, запобігання подальшим порушенням прав людини й захист жертв російського режиму, а також досягнення головної мети – деокупації Криму та повернення його Україні.

Як відомо, під час першого саміту Кримської платформи 2021 року доєдналися 48 країн, 2022 року – 60.

Парламентський вимір Кримської платформи має на меті підвищити обізнаність світових лідерів та широкої громадськості про російську окупацію Криму, порушення прав людини, безпекове становище в Чорноморському регіоні, глобальну продовольчу безпеку і світовий порядок, заснований на правилах.

Під час третього саміту Кримської платформи президент Володимир Зеленський заявив, що Росія ізолювала Крим і що сучасність до півострова здатна повернути лише Україна. 

Він зазначив, що повоєнна трансформація України забезпечить для Криму такі економічні зміни, які дозволять йому працювати та бути економічно привабливим увесь рік, а не лише в сезон.

Під час третього саміту Кримської платформи в Києві стало відомо, що український уряд розробляє економічну модель розвитку Криму в межах стратегії відновлення півострова після його деокупації. 

Українська влада наголошує, що Україна самостійно визначає свій шлях і що торгівля українським Кримом неможлива та неприпустима, адже Кримський півострів – це інтегральна частина України. Україна також наголошує, що без деокупації Криму неможлива безпека в Чорноморському регіоні. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter