В Україні заочно за кримінал засудили до 12 років екссуддю з Криму Василя Злотнікова

Дата: 08 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Дніпровський районний суд Києва заочно засудив до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна колишнього суддю Залізничного районного суду м. Сімферополя Автономної Республіки Крим за державну зраду.

Про це свідчить текст вироку, пише Центр журналістських розслідувань.

За даними видання, йдеться про Василя Злотнікова (Vasyl Zlotnikov, Vasily Zlotnikov), який на сьогодні обіймає так звану посаду “голови” незаконно створеного РФ “Центрального райсуду Сімферополя”.

Злотнікова було призначено суддею Залізничного районного суду Сімферополя безстроково в травні 2013 року. Навесні 2014 року він порушив присягу та вступив на посаду у створеному РФ “Залізничному районному суді” в тимчасово окупованому Сімферополі. У травні 2016 року російський правитель Владімір Путін призначив чоловіка на шість років “головою” незаконного “Білогірського районного суду”.

2020 року Злотнікова перевели на посаду голови вже “Центрального районного суду” тимчасово окупованого Сімферополя.

Український суд дійшов висновку, що всі посади Злотніков обіймав добровільно, та визнав його винним у діях, націлених на заподіяння шкоди суверенітету і територіальній цілісності України та надання допомоги державним органам Російської Федерації в проведенні підривної діяльності проти України.

Напередодні український суд заочно засудив за кримінал екссуддю з Джанкоя Едуарда Пікулу

Українська влада анонсувала плани з деокупації Криму. Також вона неодноразово закликала громадян Росії, які незаконно оселилися в тимчасово окупованому Криму, покинути півострів, допоки є така можливість.
 
Під час саміту Кримської платформи в серпні 2022 року президент Володимир Зеленський висловив переконання у квітучому майбутньому Криму після його деокупації.
 
Представництво президента України в Автономній Республіці Крим оприлюднило детальну інструкцію, що робити цивільним під час бойових дій у Криму та деокупації півострова.
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter