В Україні зафіксували понад 300 воєнних злочинів російських окупантів проти культурної спадщини

Дата: 14 Травня 2022
A+ A- Підписатися

Станом на 14 травня 2022 року в Україні зафіксували 331 воєнний злочин російських окупантів проти культурної спадщини в різних регіонах: найбільше — у Харківській (90), Донецькій (70) і Київській областях (62).

Про це повідомляється на сторінці Міністерства культури та інформаційної політики у фейсбуку.

Зруйнована росіянами церква Різдва Пресвятої Богородиці (1862) на Житомирщині. Джерело: 24tv.ua

Нові злочини росіян проти людяності та об’єктів культурної спадщини України фіксуються кожного дня.

“За невеликий період з моменту оновлення статистики зафіксованих злочинів росіян проти нашої культурної спадщини вони ракетою поцілили у єврейське кладовище у Глухові. Чим вони відрізняються від фашистів, які знищували євреїв 80 років тому? У День пам’яті та примирення вони повністю зруйнували Георгіївський скит Свято-Успенської Святогірської лаври московського патріархату на Донеччині. В Одесі була пошкоджена пам’ятка архітектури початку XIX століття — Воронцовський палац. Окупанти знову влучили по острову Хортиця, сакральному місцю для українців. Так безбожно нищити нашу культуру можуть тільки варвари”, — йдеться в повідомленні.

Джерело: фейсбук-сторінка МКІП

Нагадаємо, наприкінці березня російські окупанти зруйнували в Маріуполі будівлю Художнього музею імені Архипа Куїнджі.

А в лютому під час наступу російських військ у смт Іванків на Київщині згорів історико-краєзнавчий музей, у якому зберігалися близько двох з половиною десятків робіт всесвітньо відомої художниці Марії Примаченко.

Мінкульт запустив інтерактивну “Мапу культурних втрат”, де веде статистику зруйнованих внаслідок російської агресії культурних об’єктів.
 
Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter