В Україні відкрили вже п’ятий табір для військовополонених росіян, бо РФ не обмінює людей

Дата: 17 Жовтня 2024
A+ A- Підписатися

Уряд відкрив вже п’ятий табір для утримання полонених російських військових. 

Про це розповіли у проєкті “Хочу жити”. 

Скриншот відео

Табір отримав назву “Центр-5”. 

Як й в інших таборах для утримання військовополонених росіян у цьому умови відповідають вимогам міжнародного гуманітарного права. Так, кожен має окреме спальне місце, триразове харчування, душ з гарячою водою, а також доступ до медичної допомоги. 

Особливістю нового табору стало те, що тут є умови для утримання військовополонених із різного ступеня тяжкості пораненнями. 

“Таких військовополонених росіян в Україні дуже багато, і російська сторона навмисно відмовляється повертати саме людей з інвалідністю і хворих. Ось уже 2,5 року Росія відмовляється виконувати вимоги Женевських конвенцій і блокує створення змішаних медичних комісій для проведення репатріації поранених і хворих”, – додали у “Хочу жити”. 

Переглянути умови утримання росіян у новому таборі можна за посиланням

Цього року в Україні вже відкривали табори “Центр-3” та “Центр-4”. 

Нагадаємо, що цього року необхідну кількість голосів набрала петиція до уряду із закликом обмежити російських військовополонених у праві на телефонний зв’язок.  В уряді спершу відповіли, що не можуть задовольнити цю вимогу, бо це порушувало б міжнародне право, але пізніше зробили це

Умови, в яких тримають українських військовополонених у Росії та на окупованих нею територіях, експерти ООН оцінюють як катування. Ви можете детальніше прочитати про це за посиланням

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter