В Угорщині можуть заборонити ЛГБТ-контент для неповнолітніх

Дата: 12 Червня 2021
A+ A- Підписатися

Представники провладної партії Угорщини “Фідес” розробили проєкт закону, який забороняє поширення серед неповнолітніх контенту, що нібито пропагує гомосексуальність і зміну статі.

Про це повідомляє ВВС.

Новий закон має заборонити поширення літератури, що висвітлює питання ЛГБТ-спільнот, серед осіб, яким не виповнилося 18 років. Мова йде про урядовий законопроєкт, що стосується покарання за педофілію. У ньому передбачається, що підліткам до 18 років заборонено показувати будь-який контент, який заохочує зміну статі чи гомосексуальність.

Правозахисники засудили таку ініціативу. На їхню думку, цей законопроєкт “серйозно обмежить свободу слова і права дітей”. Його можна порівняти з обмеженнями на діяльність ЛГБТ, які діють в Росії.

Альянс угорських ЛГБТ-груп Budapest Pride закликав активістів звернутися з проханням до президента США Джо Байдена, щоб він порушив це питання перед Орбаном під час свого турне Європою.

Нині провладна партія Угорщини “Фідес”, а також партія Польщі “Право і справедливість” перебувають під офіційним розслідуванням ЄС у зв’язку з імовірними порушеннями стандартів у сфері верховенства закону.

Як в  Угорщині, так і в Польщі не визнають одностатевих шлюбів, в обох країнах закон також обмежує всиновлення одностатевими парами. Конституція Угорщини чітко визначає, що поняття шлюбу стосується тільки союзу чоловіка й жінки.

Нагадаємо, 5 червня у Києві під Офісом президента близько двохсот людей вимагали ухвалити законопроєкт №5488, який зокрема передбачає боротьбу зі злочинами ненависті щодо ЛГБТ. 

Учасники та учасниці акції “Тисни, аби не тиснули на тебе” прийшли під Офіс президента з плакатами проти дискримінації та насильства щодо ЛГБТ-людей. Під час заходу вимагали, аби в Україні ухвалили законопроєкт №5488.  Документ покликаний протидіяти дискримінації, зокрема, злочинам з мотивів гомофобії та трансфобії.

Фотографія обкладинки: з відкритих джерел

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter