В російській армії легалізують мародерство на території України – розвідка

Дата: 12 Березня 2022
A+ A- Підписатися

В армії російського агресора в Україні легалізують мародерство, щоб закріпитися та зберегти наявні позиції.

Про це у фейсбуці повідомляє Головне управління розвідки Міноборони.

“У зв’язку з невдалою спробою провести блискучий наступ, окупанти вимушені змінити тактику. Через значні логістичні проблеми та розтягнутість комунікацій, вони нездатні належним чином забезпечити свої підрозділи пальним, харчами, технікою, набоями та провести ротацію. Тепер основне завдання окупантів – закріпитися на наявних позиціях, прикриваючись місцевим населенням. При цьому, підрозділи путінських військ на невизначений час залишаються відрізаними від постачання і отримали вказівку перейти на «самозабезпечення» до наступних розпоряджень. Тобто, відбирати все необхідне у місцевого населення та грабувати склади, магазини, аптеки”, – йдеться у повідомленні.

В ГУР МОУ зазначають, що кадри мародерства, які останніми днями облетіли весь світ, не поодинокі випадки.

До того ж вони супроводжуються численними випадками важких злочинів проти мирного населення: вбивства, катування, зґвалтування. В тому числі – неповнолітніх.

Як зазначають у відомстві – це цілеспрямована політика терору держави окупанта, що заохочується її вищим керівництвом, наголошують розвідники.

Водночас в Міноборони наголошують, що всі злочини окупантів фіксуються, ті, хто їх скоює, – відомі, а відплата буде неминучою.

Нагадаємо, що 7 березня в Міжнародному суді ООН розпочалися слухання за позовом України проти Росії в справі щодо звинувачень у геноциді. Україна вимагає, щоб суд негайно заборонив Росії проводити військові дії.

Раніше Рада ООН із прав людини створила незалежну комісію для розслідування порушення прав людини під час військової агресії РФ, а до України вже виїхали слідчі Міжнародного кримінального суду.

Розслідування злочинів Росії в Україні почав і німецький генпрокурор Петер Франк. У країні можна переслідувати за воєнні злочини та злочини проти людяності, скоєні у всьому світі. 

Українські громадські та урядові організації зафіксували вже всі типи воєнних злочинів з боку Росії. Приклади воєнних злочинів ZMINA збирає тут, а також за тегами міжнародні злочини та #PutinWarCrimes.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter