В ОРДЛО виявили коронавірус у дитини

Дата: 02 Квітня 2020
A+ A- Підписатися

На окупованій території Донецької області зафіксували другий випадок коронавірусу.

Про це повідомляє російське видання “РИА Новости” з посиланням на так зване “міністерство охорони здоров’я ДНР”.

Другий випадок захворювання виявили в дитини, мати якої шпиталізували з коронавірусом напередодні. Коронавірус діагностували за допомогою тесту. Наразі жінка з дитиною перебувають в окремій боксованій палаті в інфекційному відділенні. За словами лікарів, коронавірус у пацієнтів має легку форму.

Нагадаємо, що наприкінці березня Омбудсман Людмила Денісова повідомила про щонайменше 150 підозр на пневмонію на окупованих територіях Донецької та Луганської областей. Починаючи з 21 березня бойовики закрили свої КПВВ та не пускають на окуповану територію людей нібито для недопущення поширення коронавірусу. За цей час, за даними Держприкордонслужби, бойовики не пропустили через лінію розмежування на окуповану територію 29 осіб, зокрема спостерігачів ОБСЄ. На це вже відреагували в ЄС, де закликали Росію та підконтрольних їй бойовиків відкрити доступ через лінію розмежування.

Як відомо, задля недопущення епідемії коронавірусної інфекції в Україні Кабінет Міністрів запровадив режим надзвичайної ситуації та карантин у всій країні до 24 квітня. Однак, як стверджують експерти, не всі рішення уряду відповідають Конституції. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter