Бойовики “ДНР” закривають свої КПВВ на лінії розмежування

Дата: 19 Березня 2020
A+ A- Підписатися

Проросійські бойовики так званої “ДНР” повністю закривають пропуск громадян через лінію розмежування з 21 березня для недопущення поширення коронавірусу.

Про це повідомили на місцевому сайті, де відслідковують ситуацію на блокпостах, з посиланням на так званого очільника “ДНР” Дениса Пушиліна.

Бойовики вважають, що ситуація із захворюваністю на коронавірус в Україні погіршуватиметься у зв’язку з поверненням українських громадян з Італії, Іспанії, Польщі та інших європейських держав, де вже є тисячі заражених.

“З метою недопущення проникнення коронавірусної інфекції на територію республіки ухвалено рішення про повне припинення руху громадян через пункти прикордонного та митного контролю Донецької Народної Республіки на кордоні з Україною з 00:00 21 березня 2020 року”, – сказав Пушилін. 

Відомо, що РФ тимчасово призупинила пропуск на свою територію громадян із так званими паспортами «ЛДНР». Водночас, у соцмережах жителі окупованих територій повідомляють про випадки, коли російські прикордонники не пропускали власників російських паспортів, якщо у них немає прописки в РФ.

Нагадаємо, що задля недопущення епідемії коронавірусно ї інфекції в Україні запровадили карантин. Із 17 березня в Україні заборонено проведення всіх масових (культурних, розважальних, спортивних, соціальних, релігійних, рекламних та інших) заходів, у яких бере участь понад 10 осіб.  З 12 березня до 3 квітня не працюватимуть навчальні заклади. Із 16 березня до 3 квітня також припиняється в’їзд іноземців та осіб без громадянства на територію України (окрім тих, що мають право на проживання в Україні). Із 17 березня закривається все міжнародне авіасполучення. З 18 березня припиняються міжміські авіа-, залізничні та автобусні пасажирські перевезення. З 18 березня в Києві, Харкові та Дніпрі закрито метро, а інший громадський транспорт має перевозити не більш ніж 10 людей у салоні. 

Через коронавірус на лінії розмежування на Донбасі обмежили пропуск людей

Правозахисники вже почали отримувати численні звернення від переселенців, які виїжджали на непідконтрольні території тимчасово і тепер не можуть повернутися звідти. Рішення про обмеження роботи контрольних пунктів в’їзду та виїзду уряд ухвалив і щодо окупованого Криму. 

Водночас у Держприкордонслужбі вже розповіли, як обійти обмеження на КПВВ, а в Кабміні заявили, що прикордонники пропускатимуть українців через адмінмежу з Кримом “для гуманітарних потреб”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter