В окупованому Сімферополі росіяни зривали щорічний Кримськотатарський книжковий ярмарок

Дата: 11 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Незаконні “поліцейські” в тимчасово окупованому Сімферополі на більш ніж дві години зупинили роботу щорічного Кримськотатарського книжкового ярмарку 9 вересня 2023 року. За словами силовиків, до них нібито надійшла інформація про знайдену на території банкетного салону “Єшиль ада”, де триває захід, підозрілу сумку.

Про це інформує Центр журналістських розслідувань та правозахисна ініціатива “Кримський дискурс”

Незаконні окупаційні “поліцейські” перешкоджають проведенню Кримськотатарського книжкового ярмарку в українському Сімферополі

Правозахисна ініціатива повідомляє, що за кілька годин після початку роботи ярмарки “свої квазісюжети приїхали синхронно знімати співробітники телеканалів пропагандистських телеканалів “Міллет” та “Крим24”.

Присутні на ярмарку люди не захотіли бачити себе на цих телеканалах і не пустили знімати на території комплексу ярмарки.

Через 15 хвилин після заборони на фільмування до комплексу приїхали два автомобілі незаконної “поліції” та змусили всіх присутніх залишити територію ярмарку під приводом того, що надійшло повідомлення про мінування. Утім, як зауважує Центр журналістських розслідувань, люди не розходилися, чекаючи на продовження ярмарку.

Представники “Кримського дискурсу” зауважують, що до умовно замінованого комплексу приїхали звичайні співробітники “поліції”, співробітники незаконного “центру протидії екстремізму”, але не було ні кінологічної, ні вибухотехнічної служб.

Через більш ніж дві години так звані “поліцейські” дозволили продовжити роботу ярмарки.

Кримськотатарський книжковий ярмарок проводиться в тимчасово окупованому Росією українському Криму вже вп’яте. Його заснували й щорічно організовують студія Qaradeniz Production, журнал Nenkecan та банкетний салон “Єшиль ада” задля популяризації та поширення кримськотатарської літератури.

Під час ярмарки автори презентують свої нові книжки. Тут також проходять дискусії на актуальні теми, конкурси для дітей та виступи зірок кримськотатарської естради. Ярмарок транслюється в прямому ефірі на ютуб-каналі Q-tv.

Гендиректором студії Qaradeniz Production є Ельзара Іслямова, її заступницею – кримська журналістка Ліля Буджурова.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter