В окупованому Сімферополі на автостанції “Курортна” встановили пункт огляду пасажирів

Дата: 26 Серпня 2024
A+ A- Підписатися

Поряд із Сімферопольським залізничним вокзалом автостанції “Курортна” окупанти спорудили пункт огляду речей пасажирів 

Про це інформує кореспондент Крим.Реалії.

Тепер, щоб дістатися автобусних перонів, які кілька років тому обгородили ґратчастою “зоною безпеки”, пасажири мають пройти перевірку багажу.

Окупанти оглядають речі за допомогою пристрою інтроскопа – подібні механізми діють у всіх аеропортах.

“Безпека пасажирів має бути забезпечена насамперед, тому встановлено інтроскоп”, – заявив в ефірі пропагандистського “Радио Крым” “директор” російського підприємства “Кримавтотранс” В’ячеслав Мартинов, не пояснивши водночас інших причин та деталей.

Автостанція “Курортна” призначена для відправлення місцевих рейсів. Найчастіше подібні оглядові пункти встановлювали на залізничних вокзалах і автостанціях для міжрегіональних, далеких рейсів.

Раніше заступник голови Кримської правозахисної групи Володимир Чекригін заявив, що на території тимчасово окупованого Криму почастішали випадки звинувачення з боку російської влади в шпигунстві. 

Серед політвʼязнів, які були позбавлені волі в тимчасово окупованому Криму, – 40 осіб, справи яких Кримська правозахисна група об’єднує за критеріями обвинувачень у шпигунстві, диверсії та тероризмі. Кримські правозахисники називають ці кейси так званими “справами українських диверсантів”.

Правозахисна організація “Крим SOS” закликала кримчан дбати про свою безпеку в умовах посиленого тиску на жителів тимчасово окупованого Криму за проукраїнську позицію.

Крім того, представниця президента України в Автономній Республіці Крим Таміла Ташева нагадала, що на вулицях кримських населених пунктів активно діють різноманітні патрулі, які зупиняють людей, перевіряють документи, вміст телефона та дивляться, чи немає, наприклад, VPN. 

“Якщо VPN встановлений у смартфоні, це для них маркер, що людина може щось приховувати й, відповідно, бути нелояльною”, – пояснила Таміла Ташева.

Також украй активними є перевірки машин та людей на незаконній споруді, яку росіяни називають “кримський міст”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter