В окупованому Мелітополі росіяни заявили про старт “націоналізації” авто

Дата: 26 Жовтня 2022
A+ A- Підписатися

У тимчасово окупованому Мелітополі російська адміністрація заявила про старт процесу “реєстрації автівок”. Місцеві журналісти кажуть, що під виглядом “реєстрації” в містян та бізнесу вилучатимуть майно. 

Про це повідомляє РИА Мелитополь. 

Фото: mil.in.ua

Російські окупанти в Запорізькій області вже заявляли, що “націоналізація”, на їхню думку, “необхідна та логічна дія”. 

Ще влітку мер міста Іван Федоров розповідав, що росіяни почали відбирати автівки юридичних осіб на блокпостах, оголошуючи про їхню націоналізацію, а також відбирали бізнес. Ватажок росіян у регіоні Володимир Рогов, наприклад, обіцяв “націоналізувати” майно українських бізнесменів, зокрема Ріната Ахметова, Віктора Пінчука та Ігоря Коломойського.

Мелітопольські журналісти кажуть, що “реєструвати” автівки окупанти пропонують за правилами, за якими вже проходила “реєстрація” нерухомості. 

“У тих, хто не перереєструє свою житлоплощу та ділянки за російськими законами, власність “вилучають” як “безгосподарну”. “Націоналізовані” квартири рашисти або перепродують, або заселяють туди своїх солдатів та інших “гастролерів”. Наразі черга “націоналізації” дійшла і до автомобілів мелітопольців… на тих же правилах, як це було раніше з житлом. Незареєстровані автомобілі будуть “націоналізовані” та їм знайдуть “нових власників”, – пояснюють логіку окупантів журналісти. 

Наразі відомо, що автомобілі “без власників” з усього окупованого району звозять до Мелітополя, де далі реєструють на підставних осіб для продажу. За подібною схемою росіяни поводились і в тимчасово окупованому Маріуполі.

“Проста та зрозуміла схема, яка дозволить озолотитися багатьом колаборантам”, – підсумовують журналісти. 

Окрім цього, на своєму офіційному сайті окупаційна адміністрація регулярно публікує списки виявленого “безгосподарного майна”, в яких уже значаться сотні “націоналізованих” автомобілів, більшість із яких належать комунальним та приватним підприємствам. 

Фото: РИА Мелитополь

Нагадаємо, що розграбування – один із семи типів воєнних злочинів, до яких найчастіше вдаються російські військові в Україні. 

Раніше ZMINA розповідала про те, як на Чернігівщині російські військові цілий місяць грабували мешканців одного із сіл. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter