В окупованому Криму жителя Ялти відправили за ґрати за нібито змову з СБУ

Дата: 12 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Незаконний “верховний суд” окупованого Криму засудив 44-річного жителя Ялти до п’яти років колонії за звинуваченням у “співпраці з іноземною державою, свідомо спрямованої проти безпеки Росії”.

Про це повідомило російське пропагандистське медіа “РИА Новости” з посиланням на пресслужбу призначеної Росією прокуратури Криму.

За версією окупантів, з жовтня 2022 до квітня 2023 року чоловік через месенджер вступив у змову з представниками Служби безпеки України, “повідомивши про наявність у нього навичок управління безпілотними літальними апаратами, поводження зі зброєю”.

Також він нібито хотів узяти безпосередню участь у війні на боці України.

Незадовго до цього вироку підконтрольне РФ кримське управління ФСБ повідомило, що до шести років колонії та штрафу у розмірі 500 тисяч рублів засудили спільника обвинуваченого, також жителя Ялти. Обидва нібито передавали СБУ дані про військову та соціальну ситуацію на окупованому півострові та “висловили готовність вчинення диверсійно-терористичних актів” щодо російських військових об’єктів у Криму.

Раніше ZMINA повідомляла про те, що росіянку Анну Бажутову засудили до п’яти з половиною років колонії за те, що вона під час стриму читала історії мешканців Бучі, які потрапили в окупацію. Дівчину визнали винною в поширенні “фейків” про армію РФ.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter