В окупованій Алушті на 15 діб заарештували пенсіонера за спілкування у магазині українською мовою

Дата: 02 Липня 2024
A+ A- Підписатися

Російські силовики заарештували пенсіонера з Алушти за те, що говорив із продавчинею у магазині українською мовою. Чоловіка посадили в ізолятор на 15 діб і зобов’язали сплатити штраф 30 тисяч рублів. 

Про це йдеться у матеріалі “Крим.Реалії”. 

Анатолій Голякович під час затримання. Скрин із соцмереж

Після затримання чоловіка у телеграм-каналі “Крымский СМЕРШ” з’явилося відео. На ньому чоловік говорить, що його звати Голякович Анатолій Станіславович, 1961 року народження. Він нібито визнає свою провину за те, що “неправильно висловлювався щодо влади” та  обіцяє не казати “жодного слова проти”. 

Відомо, що Анатолій Голякович – мешканець Алушти, пенсіонер. Раніше працював в Алуштинському лісомисливському господарстві. 

Під час затримання Анатолія чоловік спілкувався зі співробітниками так званого “Центру протидії екстремізму кримського главку МВС Росії” в Алушті українською мовою. Один із силовиків зазначив, що його конституційні права обмежені. Далі інший силовик запитав Анатолія, чий Крим. На що той відповів українською мовою: “Крим – мій”. 

Як повідомляє “Крим. Реалії”, Анатолій Голякович опинився в ізоляторі після того, як поспілкувався із продавчинею у місцевому магазині українською мовою. Їхню розмову зі звуком записали на камеру відеоспостереження. На відео продавчиня питає чоловіка, який стоїть біля каси, як він заплатить за товар – готівкою чи карткою? Анатолій відповів, що готівкою, а далі продовжив українською: “Ми по-українськи живемо, а не по-російськи”. Після паузи продавчиня сказала: “Ми живемо в Росії”. Чоловік у відповідь: “Продалися, так продалися. А ми бандерівці. До побачення”.

Нагадаємо, що два роки тому Південний окружний військовий суд Ростова-на-Дону засудив до 15 років ув’язнення кримського художника Богдана Зізу.  Він нібито облив двері міської адміністрації Євпаторії жовтою та блакитною фарбами. 

Попри репресії російських силовиків,  у Криму зростають українські настрої.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter