В Одесі засудили місцевого жителя, який закликав “різати” українців та євреїв

Дата: 07 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Суворовський районний суд міста Одеси засудив місцевого жителя до трьох років і одного місяця позбавлення волі за антиукраїнські та антисемітські дописи в інтернеті.

Про це пише Обʼєднана єврейська община України з посиланням на вирок від 29 квітня.

Фото: Depositphotos

Так, 2022 року обвинувачений публікував у забороненій соцмережі “Вконтакте” заклики до насильницької зміни влади в Україні, виправдовував збройну агресію Росії, а також дозволяв собі образливі висловлювання за національною ознакою. 

30 травня 2022 року він писав, що південні й східні області України, а також Придністровʼя будуть “звільнені” від “нацистів” і приєднані до Росії. Він також просив жителів цих регіонів приготувати квіти для зустрічі російських військових.

Крім того, у червні-липні 2022 року цей чоловік у телефонних розмовах зі знайомим сказав: “Я вважаю, що, коли наші прийдуть, ми всіх ж*дів звідси депортуємо. Я навіть в НКВС піду спеціально, щоб їх виловлювати та депортувати. Укрів та ж*дів треба вішати. Різати просто, тупо”

У російсько-українській війні чоловік звинувачував саме українців, кажучи, що це тому, що ті нібито “погралися, поскакали на Майдані, вбили людей в Одесі, вбили в Донецьку”.

На його думку, широкомасштабне вторгнення почалося тому, що Україна порушила домовленості з Росією і не відмовилася від так званого “американського маріонеткового” уряду: “Так, тому що треба було робити так, як сказав Путін”

Обвинувачений заохочує радикальнішу та агресивнішу тактику війни з боку РФ: “Я за війну! Хай іде війна! Тільки я проти того, що вона повільно йде. Мене це дратує. Просто треба їх жорстокіше ї**шити, жорстокіше!” 

Під час судового засідання чоловік визнав провину і нічого не заперечував. 

Нагадаємо, що в лютому цього року столичні правоохоронці повідомили про підозру 39-річному киянину за фактом порушення рівноправності громадян залежно від національної, регіональної належності та релігійних переконань, а також заперечення збройної агресії РФ проти України.

Чоловік, перебуваючи в парку-меморіалі “Бабин Яр” поширив антисемітські повідомлення та відеозапис на свою інстаграм-сторінку. Крім того, він систематично просував антисемітські та антиукраїнські матеріали у фейсбуці, інстаграмі та на ютубі.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter