Іспанський суд заборонив експрезиденту футбольної федерації наближатися до спортсменки, яку він поцілував без згоди

Дата: 17 Вересня 2023
A+ A- Підписатися

Національний суд Іспанії заборонив колишньому президенту Федерації футболу Луїсу Рубіалесу наближатися до футболістки Дженні Ермосо більше ніж на 200 метрів після скандалу з поцілунком на жіночому чемпіонаті світу.

Про це пише видання Euronews.

Луїс Рубіалес. Фото: AP Photos

Як повідомила прокуратура, колишній президент Федерації футболу постав перед судом 15 вересня вдень, щоб дати свідчення. Коли його запитали про поцілунок Ермосо у губи під час церемонії нагородження після гри, він заперечував будь-які правопорушення.

Рубіалес витратив близько 45 хвилин, відповідаючи на запитання судді, прокурора, свого адвоката та приватного обвинувача на часовому слуханні, яке було закрите для публіки.

Вислухавши ексглаву федерації, суддя видав обмежувальний припис, який забороняє йому підходити до спортсменки ближче, ніж на 200 метрів (прокурори наполягали на 500 метрах).

Водночас суддя відхилив прохання прокуратури вимагати від Рубіалеса з’являтися до суду кожні 15 днів, а також прохання адвоката Ермосо заморозити  активи підзахисного.

Минулого місяця після перемоги жіночої збірної Іспанії у фіналі чемпіонату світу Луїс Рубіалес на трибуні поцілував у губи нападницю команди Дженні Ермосо. За його словами, це було зроблено в стані ейфорії та за згодою футболістки. Однак Ермосо наполягає, що дозволу на такі дії не давала.

Спортсменку підтримали її колеги по збірній, а також футболісти чоловічих команд, представники інших видів спорту та рухів за права жінок.

У результаті Рубіалеса усунули з посади. Минулого тижня прокуратура офіційно обвинуватила його в сексуальному насильстві та примусі.

Відповідно до закону про згоду на сексуальні стосунки, прийнятого в Іспанії минулого року,  ексглаві Федерації футболу може загрожувати штраф або тюремне ув’язнення на строк від одного до чотирьох років, якщо його визнають винним у сексуальному насильстві.

Нагадаємо, іспанська поліція затримала чоловіка за підозрою в сексуальному насильстві над журналісткою. Він торкнувся сідниць репортерки, коли та вела прямий ефір у місті.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter