В Австралії випробовують вакцину від коронавірусу у вигляді назального спрею

Дата: 20 Червня 2021
A+ A- Підписатися

В Австралії розпочалися клінічні випробування вакцини проти COVID-19 нового типу, яка буде вводитися у вигляді назального спрею. Вчені припускають, що ця вакцина  може стати більш ефективною ніж препарати AstraZeneca і Pfizer.

Про це повідомляє “Голос Америки“.

Доктор Пол Ґріффін, медичний директор компанії Nucleus Network, яка почала випробування вакцини, каже, що австралійський препарат повинен знизити ризик зараження.

Основна перевага нового препарату в тому, що його вводять тим же шляхом, яким потрапляють в організм патогени або вірус. Ми сподіваємося, що це підсилює ефективність вакцини, фактично запобігаючи проникненню вірусу в організм людини“, – заявив Ґріффін.

За його словами, хоча інші препарати в основному захищають від розвитку важких симптомів COVID-19, цей препарат спрямований на зменшення ризику зараження.

Австралійські розробники нової вакцини кажуть, що вона може стати доступною для пацієнтів приблизно через рік-два.

На даний час в Австралії схвалені для використання дві вакцини проти COVID-19 – AstraZeneca і Pfizer. Цього тижня медичне керівництво країни заявило, що препарат AstraZeneca буде рекомендуватися людям у віці 60 років і старшим. Це пов’язано з тим, що у молодих людей, як показала практика, є – хоча й у вкрай рідкісних випадках – ризик розвитку тромбозу.

Програма вакцинації в Австралії проходила повільнішими темпами у порівнянні з іншими країнами. Були проблеми з постачанням, недоліки планування з боку уряду і, через відносно низький рівень випадків захворювання на коронавірус у країні, самозаспокоєння і нерішучість у суспільстві. На сьогодні в Австралії на 25-мільйонів населення зареєстровано близько 30 тисяч випадків зараження коронавірусною інфекцією. Жертвами епідемії стали більше ніж 900 людей.

Влада Австралії планує завершити вакцинацію до кінця 2021 року.

Нагадаємо, у столиці масову вакцинацію проти COVID-19 на базі Міжнародного виставкового центру перенесли з 19–20 на 17–18 червня, з огляду на свята.

За даними пресслужби МОЗ, 12-13 червня 2021 року в центрах масової вакцинації у 16 регіонах України проти COVID-19 щепили 31 305 людей, з них 15 924 у суботу та 15 381 у неділю. У них вакцинують громадян, які записалися до листа очікування в додатку чи через сайт “Дія” або через контакт-центр МОЗ.

  Фотографія обкладинки: pixabuy.com

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter