У Києві не проводитимуть масової вакцинації проти COVID-19 у вихідні 19–20 червня через свята

Дата: 15 Червня 2021
A+ A- Підписатися

У столиці перенесли масову вакцинацію проти COVID-19 на базі Міжнародного виставкового центру з 19–20 на 17–18 червня з огляду на майбутні свята.

Про це повідомляє сервіс Helsi.me на своїй фейсбук-сторінці.

“Ми вирішили цього тижня перенести масову вакцинацію з вихідних на четвер та п’ятницю. Це пов’язане, по-перше, з тим, що останніми вихідними кількість охочих щеплюватися зменшувалася після обіду. Тож, маючи три вихідні, ми очікуємо ще меншу кількість людей. По-друге, ми хочемо дати перепочити нашим медичним працівникам, які нині працюють сім днів на тиждень. По-третє, місто хоче протестувати роботу центру масової вакцинації саме в будні дні, аби зрозуміти доцільність його роботи протягом усього тижня”,пояснила заступниця голови Київміськдержадміністрації Ганна Старостенко.

У Helsi.me зазначили, що з усіма користувачами, які створили записи на 19–20 червня, вже має сконстатувати кол-центр і запропонувати нові дати та місця для вакцинації.

“Як завжди, буде дві черги – “жива” та за попереднім записом. Для вашої зручності ми будемо вести онлайн-трансляцію із входу до МВЦ на наших фейсбук-сторінці та телеграм-каналі (https://t.me/helsiua), щоб ви бачили стан живої черги та могли спланувати свій час. Із собою потрібно мати смс із деталями запису від Helsi.me, встановлений додаток “Дія”, паспорт + ІПН”, – йдеться в повідомленні.

Також у сервісі пообіцяли зранку 15 червня відкрити попередній запис через сайт Helsi.me. Однак користувачі в коментарях скаржаться, що вільні слоти для запису так і не з’явились і станом на 12-ту годину 15 червня запис на вакцинацію через сайт ще не можливий.

Також у сервісі та КМДА наразі немає інформації про те, чи працюватиме пункт масової вакцинації в МВЦ у вихідні 26 і 27 червня. Про це обіцяють повідомити після 22 червня.

“Ми після вихідних завжди здійснюємо аналіз, “роботу над помилками”, поки що складно сказати щодо наступних вихідних. Після свят, у вівторок (22 червня), ми більш точно зможемо сказати щодо масової вакцинації в наступні вихідні”, – зазначила в коментарі агентству Інтерфакс Ганна Старостенко.

За даними пресслужби МОЗ, 12-13 червня 2021 року в центрах масової вакцинації у 16 регіонах України проти COVID-19 щепили 31 305 людей, з них 15 924 у суботу та 15 381 у неділю. У них вакцинують громадян, які записалися до листа очікування в додатку чи через сайт “Дія” або через контакт-центр МОЗ.

Цими вихідними працювало 50 центрів вакцинації: 13 центрів у Дніпропетровській, вісім у Львівській, сім в Одеській, п’ять у Полтавській, три в Херсонській, два в Київській, два в Чернівецькій, два у Хмельницькій та по одному в Тернопільській, Рівненській, Вінницькій, Кіровоградській, Житомирській, Черкаській, Харківській областях та в місті Києві. Поки ці центри працюють лише у вихідні дні. У них вакцинують як тих, кого попередньо запросили на щеплення телефонним дзвінком чи повідомленням, так і за іншою чергою усіх охочих, яким ще не надійшло запрошення, але які є в листі очікування на вакцинацію від COVID-19. Пріоритет надається літнім людям.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter