В Афганістані “Талібан” вимагає закрити всі салони краси

Дата: 04 Липня 2023
A+ A- Підписатися

В Афганістані представники ультрарадикального ісламістського руху “Талібан” наказали закрити салони краси впродовж наступного місяця.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на представника міністерства запобігання пороку та пропаганди чесноти.

Фото: Mohammad Ismail / Reuters

“Крайній термін закриття салонів краси для жінок – один місяць”, – зазначили у відомстві.

Салони краси зʼявилися в Кабулі й інших афганських містах за кілька місяців після усунення “Талібану” від влади наприкінці 2001 року. Багато з них продовжували працювати після того, як таліби повернулись у 2021 році, проте із закритими вікнами й вивісками.

За словами представників “Талібану”, вони поважають права жінок, але відповідно до свого тлумачення ісламського права й афганських звичаїв.

Нещодавно верховний лідер “Талібану” Хібатулла Ахундзада заявив, що уряд країни зробив необхідні кроки для покращення життя жінок в Афганістані. 

Нагадаємо, у вересні 2021-го в Афганістані тимчасово зупинили середню освіту для дівчат. А в грудні 2022 року міністерство вищої освіти країни заборонило навчання жінок в університетах.

Таліби також обмежили право жінок подорожувати чи працювати поза межами свого дому та мати доступ до громадських місць.

Станом на 2023 рік 13,8 мільйона афганських жінок і дівчат потребують гуманітарної допомоги.

Раніше ZMINA повідомляла, що в грудні минулого року “Талібан” наказав усім місцевим та іноземним неурядовим організаціям в Афганістані заборонити жінкам-співробітницям приходити на роботу. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter