Влада “Талібану” заборонила афганським жінкам відвідувати парки розваг у Кабулі

Дата: 10 Листопада 2022
A+ A- Підписатися

Представники ультрарадикального ісламістського руху “Талібан” заборонили афганським жінкам відвідувати парки та атракціони. Відповідне рішення ухвалили чиновники з міністерства моралі.

Про це повідомляє Reuters.

Джерело: Reuters

У міністерстві не повідомляють додаткових подробиць.

Однак, за словами свідків, кількох жінок не пропустили у кабульський парк розваг з атракціонами, а агенти “Талібану” спостерігали за ситуацією.

Масума, жителька Кабула, яка попросила опублікувати лише своє ім’я з міркувань безпеки, планувала з онуком відвідати парк, але їй відмовили.

“Коли мати приходить зі своїми дітьми, їм потрібно дозволити увійти в парк, тому що ці діти не бачили нічого хорошого. Вони повинні грати й розважатися. Я їх дуже просила, але вони не пустили нас, і зараз ми повертаємося додому”, – каже жінка.

Джерело: Reuters

Двоє співробітників парку, які також побажали залишитися анонімними, сказали, що чиновники “Талібану” наказали їм не дозволяти жінкам входити в парк.

З моменту захоплення Афганістану минулого року таліби заявили, що жінки не повинні виходити з дому без родича чоловічої статі і мусять закривати обличчя. Деякі жінки в міських центрах ігнорують це правило, а деяким дозволено працювати в державних установах.

Західні уряди заявили, що “Талібан” має змінити свій курс щодо прав жінок, щоб зробити крок до офіційного визнання уряду “Талібану”. Однак вони кажуть, що поважають права жінок відповідно до свого тлумачення ісламського права.

Нагадаємо, таліби вимагають від афганських жінок, щоб ті з них, хто займає державні посади, знайшли родича чоловічої статі, який зможе замінити жінку на робочому місці.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter