За словами верховного лідера “Талібану”, уряд країни забезпечив “комфортне та квітуче життя” жінкам в Афганістані

Дата: 26 Червня 2023
A+ A- Підписатися

За словами верховного лідера “Талібану” Хібатулли Ахундзади, уряд ультрарадикального ісламістського руху зробив необхідні кроки для покращення життя жінок в Афганістані. 

Про це пише Associated Press.

Джерело: Reuters

За словами Ахундзади, вони вжили “конкретних заходів” для “порятунку” жінок від багатьох традиційних утисків, зокрема від примусових шлюбів.

“Ми зробили необхідні кроки для поліпшення становища жінок як половини суспільства, щоб забезпечити їм комфортне й квітуче життя відповідно до ісламського шаріату”, – йдеться в повідомленні.

Ахундзада заявив, що “статус жінки як вільної й гідної людини відновили, а всі інституції зобов’язали допомагати жінкам у забезпеченні шлюбних, спадкових та інших прав”.

Нагадаємо, у вересні 2021-го в Афганістані тимчасово зупинили середню освіту для дівчат. А в грудні 2022 року міністерство вищої освіти країни заборонило навчання жінок в університетах.

Таліби також обмежили право жінок подорожувати чи працювати поза межами свого дому та мати доступ до громадських місць.

Станом на 2023 рік 13,8 мільйона афганських жінок і дівчат потребують гуманітарної допомоги.

Раніше ZMINA повідомляла, що в грудні минулого року “Талібан” наказав усім місцевим та іноземним неурядовим організаціям в Афганістані заборонити жінкам-співробітницям приходити на роботу. 

Міжнародна спільнота закликала талібів пом’якшити обмеження для жінок, якщо вони хочуть здобути визнання серед інших держав. Утім, Ахундзада у своїй заяві закликав інші країни припинити втручання у внутрішні справи Афганістану.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter