Уряд заборонив посадовцям користуватись кондиціонерами, щоб зменшити споживання енергії 

Дата: 07 Червня 2024
A+ A- Підписатися

Кабінет Міністрів ухвалив розпорядження про зменшення споживання електроенергії для всіх органів державної влади. 

Про це розповіли в уряді. 

Ілюстраційне зображення. Фото: АР

Міністерства, центральні органи виконавчої влади, обласні держадміністрації мають відмовитися від використання кондиціонерів, зовнішнього освітлення будівель і прилеглої території.

Окрім цього, правоохоронним органам, судам та іншим держорганам радять вдатись до аналогічних кроків, а місцевим посадовцям – обмежити вуличне освітлення. Зі схожим закликом звернулись й до представників бізнесу.

Виняток становлять лише лікарні та виробництва, де кондиціонування повітря є частиною виробничого процесу. 

Нагадаємо, що енергетична система знаходиться у критичному стані через російські обстріли. Аналітики ще навесні радили українцям готуватись до літніх відключень світла. 

На думку Комісії з розслідування порушень в Україні, уповноваженої Радою ООН з прав людини, російські обстріли енергетичної інфраструктури можуть бути злочином проти людяності. Міжнародний кримінальний суд вже видав перші ордери на арешт відповідальних за атаки.

Росія продовжує завдавати ударів попри те, що має інформацію про шкоду цивільним, а на російських держтелеканалах, наприклад, зловтішалися з історій про отруєння чадним газом українців, які без світла намагалась обігрітись генераторами. 

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter