Унаслідок російського обстрілу Харкова пошкоджено квартиру співробітниці гуманітарної місії “Проліска”

Дата: 31 Травня 2024
A+ A- Підписатися

Унаслідок російського удару по Новобаварському району Харкова, 31 травня було частково зруйновано 5-поверховий житловий будинок, у якому мешкали працівники гуманітарної місії “Проліска”.

Про це повідомив керівник місії Євген Каплін на своїй сторінці у фейсбуку.

Житловий будинок, у якому мешкали працівники гуманітарної місії “Проліска”. Фото з фейсбук-сторінки керівника місії Євгена Капліна.

“Житло наших співробітників з Харківської “Проліски”, за попередніми даними, постраждало під час обстрілу. Коли координаторка офісу пішла допомогати сусідам та іншим постраждалим співробітникам, руська нечисть вдарила вдруге. В те ж саме місце. По тих, хто прийшов допомагати. Загалом, було щось схоже на приход 3 ракет С-300″, – написав Каплін.

Керівниця офісу Ляна Теремкова після першого удару пішла допомагати сусідам і потрапила під повторний удар, вона жива.

Також пошкоджена квартира, де мешкала працівниця місії Ганна Заволока – у неї, зокрема, ударною хвилею вибило вікна.

Як розповів Євген Каплін Центру прав людини ZMINA, у дворі, куди прилетіло, мешкало чотири співробітники “Проліски”, після першого удару вони пішли допомагати сусідам та дізнатись, що з іншими колегами.

“Двоє попали під повторний удар, який стався за пів години. Від співробітниці Ляни Щербини вибух стався у 20 метрах. Водій місії був найближче до епіцентру вибуху, до ранку з ним не було зв’язку. Повибивало вікна з рамами у квартирі, де мешкала Ганна Заволока — монітор, консультант з соціальних питань (працює по Харківській і частині Луганської області, збирає інформацію про потреби мешканців). Її троє дітей налякалися, тепер хоче вивозити матір та дітей на Захід України”, – додав волонтер.

Каплін говорить, що співробітники не зазнали поранень, лише оглушило вибуховою хвилею, а також вони отримали стрес.

Нагадаємо, опівночі 31 травня росіяни випустили по місту п’ять ракет типу С-300 та С-400 з території Бєлгородської області. Одна з ракет зруйнувала 3-й, 4-й та 5-й поверхи житлового будинку. Пошкоджено понад 20 багатоповерхівок, зруйновано швейний цех. Станом на ранок 31 травня було відомо про чотирьох загиблих.

Розпочато кримінальні провадження за ч. 2 ст. 438 ККУ.

Раніше, під час перевезення волонтерами мешканців прифронтового деокупованого селища Козача Лопань на Харківщині російські військові обстріляли з артилерії “соціальний автобус” гуманітарної місії “Проліска”.

Також під час виконання соціального маршруту Новокаїри — Нововоронцовка в районі села Золота Балка, що на Херсонщині, російський дрон-камікадзе атакував соціальний автобус гуманітарної місії “Проліска” з 16 пасажирами — мешканцями прифронтових населених пунктів, що прямували в центр громади для отримання сервісів адміністративного та соціального характеру.

ZMINA писала “Евакуація під обстрілами: як працюють волонтери на прифронтових територіях, досвід місії “Проліска”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter