Український Червоний Хрест продовжує роботу в Дніпропетровській області попри чутки про закриття

Дата: 18 Вересня 2024
A+ A- Підписатися

Днями речник делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні Олександр Власенко в ефірі проєкту “Донбас. Реалії” зазначив, що офіс Міжнародного комітету Червоного Хреста в Дніпрі призупинить роботу після удару по своїй місії на Донеччині 12 вересня. Натомість Український Червоний Хрест повідомляє, що продовжує свою діяльність та працює на Дніпропетровщині в посиленому режимі. 

Про це повідомляє Департамент комунікацій та маркетингу Національного комітету Українського Червоного Хреста в пресрелізі. 

Фото надане Департаментом комунікацій та маркетингу Національного комітету Українського Червоного Хреста

“Попри майже щоденні обстріли регіон продовжує бути прихистком для переселенців. Щоденно загони швидкого реагування Українського Червоного Хреста у Дніпрі та інших містах Дніпропетровщини зустрічають евакуаційні потяги з прифронтових регіонів, допомагають маломобільним людям та пасажирам з дітьми дістатись тимчасових прихистків. Важливо, що родини ВПО отримують не лише продуктовий чи гігієнічний набір, але й посуд, пледи та постіль”, – йдеться в пресрелізі.

Зазначимо, що з початку повномасштабного вторгнення Український Червоний Хрест допоміг більш ніж 1 млн людей. Загалом з лютого 2022 року Дніпропетровська обласна організація Українського Червоного Хреста:

  • Впровадила роботу 10 мобільних медичних бригад, які їздять до віддалених населених пунктів та надають медичну допомогу. Так, уже 66 тисяч пацієнтів отримали консультації, з них 10 тисяч осіб отримали допомогу психолога.
  • Видала понад 246 тисяч продуктових та гігієнічних наборів.
  • Передала 10 станцій очищення води до громад, які постраждали від знищення Каховської ГЕС.
  • Провела ремонтні роботи у 12 медичних закладах та ще 11 передала необхідне обладнання;
  • Встановила п’ять мобільних укриттів.
  • 60 соціальних помічників організації надають допомогу та підтримують 285 підопічних напряму “догляд вдома”, серед яких 52 особи з інвалідністю та 34 переселенці.

Крім того, 12 вересня Дніпропетровська обласна організація Українського Червоного Хреста підписала меморандум про співпрацю з Дніпропетровською обласною службою зайнятості. Разом ці організації надаватимуть інформаційно-консультаційні послуги ветеранам війни, переселенцям, членам сімей загиблих військовослужбовців та біженцям, які повернулися до України. Український Червоний Хрест не лише підтримує людей, надаючи гуманітарну допомогу, але й створює додаткові робочі місця.

Якщо вам потрібна допомога, телефонуйте на гарячу лінію Українського Червоного Хреста: 0 800 332 656.

Нагадаємо, раніше речник делегації Міжнародного комітету Червоного Хреста в Україні Олександр Власенко в ефірі проєкту “Донбас. Реалії” заявив, що офіс Міжнародного комітету Червоного Хреста в Дніпрі призупинить роботу після удару по своїй місії на Донеччині 12 вересня.

Тоді внаслідок російського обстрілу села Віролюбівка Костянтинівської громади на Донеччині троє українців – працівники Міжнародного Комітету Червоного Хреста – загинули. Поранення отримали ще двоє працівників.

Раніше, під час перевезення волонтерами мешканців прифронтового деокупованого селища Козача Лопань на Харківщині, росіяни обстріляли з артилерії автобус гуманітарної місії, а у квітні 2024 року на Херсонщині, в районі села Золота Балка, соціальний автобус із 16 пасажирами атакував російський дрон-камікадзе.

ZMINA також писала про “Евакуацію під обстрілами: як працюють волонтери на прифронтових територіях, досвід місії “Проліска”.

Поділитися:
Якщо ви знайшли помилку, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter